vi stället frågor, jag är trött på mina svar

Satt och googlade på soaring, dvs då man sätter kedjor eller häller giftiga vätskor (Blister?) på frambenen på tennesse walking horses. Detta för att få dem att lyfta benen högre. Kedjorna refereras till som viktkedjor och i mina ögon så är det ett mindre modernt alternativ till boots? Det jag kunde läsa mig till var att de satt där för att framkalla smärta som skulle göra att hästen lyfter benen högre.... hmm... ja, allt går ju att ifrågasätta...
Till det jag egentligen skulle skriva om. Hittade en länk till en hemsida www.horseracingkills.org
Återkommer till ämnet ikväll!!

Numb

Jag satt precis och gjorde om min "personliga sida" på Ifokus.se och insåg att hälften av hästarna som jag presenterat där är döda, Peggan fanns inte ens med.

År 2009 gick tre hästar vidare som alla någon gång legat mig varmt om hjärtat. Först Acke, sedan Vickan och sist Peggan. Alla under samma år. Hur lyckades jag som människa ta mig igenom det? Jag har faktiskt ingen aning. Om jag ska vara helt ärlig tror jag inte att jag tog mig igenom det.
Jag vet med mig att mitt sätt att hantera kriser i mitt liv är att helt enkelt stänga ner, alla känslor går på sparlåga och det som egentligen borde yttra sig som panik blir istället en lätt oro. Känslor som borde vara förtvivlan blir istället nedstämdhet. Känslor som sorg blir istället en saknad.
Jag vet om det, men gör inget åt det. Väntar på den dagen då allt kommer samtidigt, för trots att dessa känslor ibland blir för mycket släpps de bara ut i små portioner. Den dagen då allt kommer hoppas jag att någon finns där för att hålla mig på benen.

Soo Long Suckers!


©Anna Brandell


Musikaffären i centrum, som ett hål genom kulissen, ut i verkligheten, färgerna man bara ser på bio

Jag har gjort ett sluta-röka test...hmm, tänkte kommentera resultatet lite.

 - Är det sant? Jag vill ju inte DUMJÄVEL!

Motstå röksuget.: När du slutar röka är det mest idealiska att du motstår alla frestelser att röka. Kom ihåg att du inte behöver röka en cigarett bara för att du tänker på en. Användandet av nikotinläkemedel som NiQuitin-plåster, -tabletter eller -tuggummi kan hjälpa dig övervinna rökbegäret. Viktigast av allt: även om du tänder en cigarett är inte allt förlorat! Huvudsaken är vad du gör härnäst. Tänk på hur många dagar du har klarat utan att röka. Multiplicera detta antal dagar med antalet cigaretter du brukade röka varje dag. Ska du låta en enda cigarett förstöra allt du har uppnått?

-
Men den enda bra anledningen jag kan komma på med att sluta är ju pengarna och när nikotinläkemedlen fan är dyrare än cigaretter så går det inte ihop för mig, sen lär jag väl ändå komma på något bra sätt att missbruka plåster:P

Var aktiv.: Var aktiv de första veckorna efter att du har slutat så att du slipper tänka så mycket på cigaretter. Gå på bio, ring en kompis, ta långa promenader eller ge dig ut på en cykeltur.

-När Anna Brandell vaknar på morgonen är det första hon tänker:-fy fan, måste på med lite kläder så jag kan gå ut och röka. Hur fan skulle det se ut om jag istället tänkte:- fy fan, jag måste på med lite kläder så jag kan åka ut och cykla. Sliter på mig en morgonrock och strumpor och åker ut och cyklar, ingen vacker syn kan jag lova! inte är det någon som vill umgås med mig heller. Jag får ett ack så otrevligt humör när jag inte får röka.

Ingen annan kan sluta åt dig.: Kom ihåg varför du vill sluta. Varför inte skriva ner anledningarna? Om du känner dig röksugen kan du på det viset påminna dig själv om fördelarna med att vara rökfri.

- "ingen annan kan sluta åt dig" Hah! nä ingen annan kunde börja heller men ändå skyller vi på grupptrycket, vilket jävla hyckleri!
Det finns en nackdel med att röka, jag blir 40:- fattigare per dag ungefär.
Det finns många fler fördelar. För att nämna några:
1. Du lever troligtvis inte så länge, vilket betyder att jag kanske slipper bli gammal och senil, what a loss!
2. Jag gör av med 40:- om dagen som jag kanske annars köpt knark eller något sådant dumt för ;)
3. Jag blir inte en pest för omvärlden medan jag slutar röka, jag måste nog sättas i karantän i sånt där madrasserat rum i 6 månadet på grund av humörsvängningar ifall jag skulle ge mig på att sluta.
4. Folk slipper se mig cyklandes i morgonrock runt Domsjö
.... som sagt, bara för att nämna några anledningar.

Att sluta röka handlar om inte vad du förlorar, utan om vad du vinner!: Att sluta röka är en av de svåraste sakerna du kan göra. Men det är även en av de mest givande. Om vi ska vara realistiska så kan det vara tufft de första veckorna. Du kanske kommer att uppleva ett visst röksug ibland och få abstinensbesvär som oro, koncentrationssvårigheter, dålig aptit och en otrevlig hosta under tiden som din kropp gör sig av med gifterna i lungorna. Men bara några timmar efter att du slutat röka kommer din hälsa att börja förbättras – och din plånbok kommer att räcka längre.

- "att sluta röka är en av de svåraste sakerna du kan göra" Haha, vilket motivationstal. Dom förlorade mitt intresse redan på första raden. De svåraste sakerna i livet låter jag hellst bli om jag får välja, speciellt om det innebär oro, koncentrationssvårigheter, dålig aptit (vore kanske den enda bra saken med det.) och otrevlig hosta.


Så NEJ! jag vill inte.Xena, the queen of nighttime television! Vilket jävla skitprogram. Har det i skrivande stund igång på tv'n av den enkla anledningen att jag inte orkat sträcka mig efter kontrollen. Tro hur många program dom gjort egentligen? Jag har då aldrig sett ett avsnitt två gånger, och jag har varit uppe MÅNGA nätter!

Jag har hittat en stor källa till ångest i mitt liv, disk. Det tar aldrig slut, aldrig aldrig aldrig aldrig aldrig aldrig! Man städar, diskar och gör fint i köket, sen blir man hungrig och lagar mat. På 5 minuter såg det ut precis som innan. Jag har även kommit till den insikten att detta kommer fortsätta hela mitt liv, dag ut och dag in. Jävligt tragiskt kan jag tycka, tacka vet jag när man bodde i grottor, grillade med pinnar och åt med händerna. Snacka om ångestfri vardag!

"ni kanske tycker jag låter bitter. Det är bara för jag är det också" - Nour el-rafair 
Så jävla klockrent! Kolla på klippet!


Soo Long Suckers!!!

Det luktar just som asfalt gör om hösten

Har ni tänkt på det, hur hösten luktar?
Jag var precis ute och rökte och när jag öppnar balkongdörren luktar det precis så som det gör varje gång den första snön har lagt sig, man hinner bara känna lukten ett par gånger innan man vänjer sig men jag tycker det är så mysigt. Alla årstider har sin speciella lukt, den absolut godaste tycker jag hösten har, då precis innan alla löv har fallit från träden.

RäääserSaaben har gått igenom besiktningen! Det är ju ett jävla mirakel! Jag är Purko evigt tacksam för att han var villig att hjälpa mig! Nu ska fröken i fråga bara spara ihop lite slantar så hon kan få den ommålad!! Det kommer bli den fräsigaste bilen i den här staden iaf!

Jag höll fan på att skita i byxan alldeles nyss, det kör förbi en bil utanför som lät ganska ordentligt, och så helt plötsligt säger det PAAAAAANG!!! alltså en jättesmäll, sen fortsätter bilen förbi. Dom som satt i bilen måste ju blivit döva lr något.

Egon gör framsteg i tryckvagnen. Jag har nästan helt slutat parrera att han går snett utan istället så sänker jag trycket tills han går rakt och ökar sen succesivt till en lämplig nivå där han självmant går rakt. Det gick upp för mig idag när jag var ute att om jag sitter och säger åt honom att gå rakt, hur ska han då kunna tala om för mig att det egentligen är för tungt?


Jag har faktiskt blivit riktigt duktig på att röka mindre. Köpte cigg kl 4 igår, har nu 5 och en halv cigg kvar! whoooow! tidigare har det ju varit snudd på att det ens skulle gå 24 timmar på ett paket. Duuuuuuktig idiot.


Inspirationen sviker mig än en gång.

Soo Long Suckers!!

For me it happends all the time

Jag tänker inte banta. Om man är rund kan man inte falla platt :P
Kan vara den smartaste ursäkten att inte banta so far..........

Jag har inspiration noll just nu, till bloggen, facebook, hästen, livet. Jag ska inte säga att jag känner mig deprimerad men att jag inte finner någon inspiration. Innebär det att jag är lite konstnärlig av mig? att jag behöver inspiration för att få något gjort? :P

Jobblös har jag blivit också. har inte fått ett enda pass i november än så jag vette fan vad jag ska göra för att skramla ihop nåra kronor. Hmm sälja mig själv på stan? sämre jobb finns ju.......
Annars så får jag hålla tummarna att någon på jobbet känner för att vara ledig.
Fast som jag sagt tidigare så går det ju att fixa så en eller annan blir sjukskriven ;P
Gud vad hemskt det skulle kännas om någon ringde i morgon och berättat att dom blivit det bara för jag skrev såhär.
Jävla skit, man gör aldrig rätt :P

Samtidigt som jag bloggar sitter jag och kollar på Spartacus - Blood and Sand. Utan ljud. Jag behöver inget ljud, det springer runt skitsnygga halvnakna karlar överallt så jag hade nog ändå inte kunnat koncentrera mig på handlingen..... Har hört ryktesvägen att det visas snoppar senare i serien också, så klart vi följer med!


Nej nu är reklamen slut.

Soo Long Suckers!!!!!

RSS 2.0