schvimming in a sea of näsduks!

Jullovet har precis tagit fart, vad gör fröken Brandell? jo sitter hemma och nyser som ett tok.
Jag vet inte om jag plötsligt har blivit allergisk mot någonting här hemma eller vad det är frågan om. Jag nyser, och nyser, och nyser. Sen så nyser jag lite till. Jag borde vara uppe i minst ett kilo snor vid det här laget. kom igen liksom, hur mycket snor kan det finnas?! Det borde ju ta slut någon gång tycker man.
Eftersom jag har bättre ljud i Mp3'n än datorn så sitter jag med pluggsen i öronen och jag nyser så illa att dom ploppar ut:P

Funderar på om jag ska färga håret i morgon, less på råttbruna färgen. Någon som har förslag på vilken färg? har en mörkbrun toning hemma i badrumsskåpet men jag blir ju så satans blek... Hmmm... får se hur det blir som!

Billiga jävla skitciggaretter! jag räddade nyss mitt hus för femtioelfte gången. Jävla Levelciggaretterna brinner som tok ifall det kommer lite glöd på dom. Hade rökt en cigg och sedan tagit en kisspaus, när jag kom tillbaka till köket står hela jävla askkoppen och ryker! Ahh! slängde skiten i diskhon och spola vatten på't, livsfarligt förfan!

Mor och Far har varit och köpt en ny soffan idag. Men jag hatar den! inte för att den är ful eller obäkväm, utan för att nu har jag för fan ingenstarns att sova?! Lika fort som en nya soffan kom in i huset åkte den gamla ut. Jag har alltså de senaste åren sovit till och från på soffan, det senaste året har jag sovit där konstant. På grund av att jag ta mig i fan inte kan sova mer än två nätter i rad i en sängjävel utan att ryggen går väck. Så det känns ju väldigt spännande att jag nu inte har någonstarns att sova. Jävla soffjävel!

Nu är jag förstörd, Winnerbäck-förstörd. Jag har aldrig förr lyssnat på någon av hans skivor, men snacka om musikorgasm. uscha, underbara musik. Riktigt musik.Soo Long Suckers!

19 år

Jahapp.. nu har man fyllt 19 år, en dag äldre än dagen innan. Nu har man bara några få saker kvar att se fram emot, 20 år, då får man gå på systemet. En av de viktigaste milstolparna. Efter det blir det bara klimakteriet och pensionen kvar att längta efter.
Att fylla 19 käns faktiskt ganska värdelöst, det enda som händer är att man får en ursäkt att supa skallen i bitar. Plus att man nu måste komma ihåg att säga att man är 19 och inte 18 när någon frågar hur gammal man är. Jobbigt!
Det positiva med att fylla år är ju självklart att släkten samlas och man får massa roliga presenter! Nu orkar jag inte rabbla allting jag fått men jag är oerhört tacksam i dessa tider:P
Har haft en underbar helg i övrigt också! träffat en ack så saknad vän! Jag har helt enkelt haft skitkul, hoppas omgivningen håller med ;)

Oj nu springer tiden iväg för mig, sitter och proppar mp3'n med musik... bjuder på en låt som jag hittade!

Hjärter dams sista sång - Lars Winnerbäck
där elljusspåren ledde hem till middagstid
där allting var modernt runt sjuttiosju
där låghusen slutade och skogarna tog vid
där bodde jag, där bodde du
där bodde jag och du

inga jordskalv där vi bodde, ingen frös och ingen svalt
men det skälvde när du rörde vid mig
du var sjutton jag var sexton och jag skolkade från allt
jag ville bara vara med dig
jag ville bara vara med dig

nu får jag höra att du lever då och då ifrån en vän
det verkar dom som att allting är okej
jag undrar om du nångång är tillbaks dit igen
och kanske undrar över mig
du kanske undrar över mig

där låghusen slutade och skogarna tog vid
där allt var tyst och stilla som på kort
där nätterna viskade om ett sporrande liv
och när ingenting var gjort
då när ingenting var gjort

det är lätt att tänka bakåt när förvirringen tar fart
och när jag känner så då tänker jag på dig
allt är så förgängligt allting kan briserna snart
men du är oförstörd för mig
du är oförstörd för mig

men tiden har sin rätt att förändras där den går
och den är hos dig nu, hos dig och din vän
jag ska aldrig mera lägga mig med huvudet mot ditt hår
och aldrig älska dig igen
aldrig älska dig igen

men vid vägen längs bäcken som sakta ledde hem
där är himlen lite närmre för mig
där har tiden gjort en hållplats för oss och allt som hänt
dit kan jag gå och sakna dig
dit kan jag gå och sakna dig

men nya dagar väntar med nya tidsfördriv
och allting liksom kräver mera nu
så ta dina minnen och försvinn ur mitt liv
älskade älskade du
älskade älskade du


charles ingvar jönnson!

Challeballe (Charlie) och Svarten har varit ute på äventyr idag, själva. Dom lämnade kuskarna vid sopbacken och drog på turné. Svarten kände att han hade fått för lite träning så han sprang hela träningsvägen tillbaka och hem till stallbacken, Charlie däremot sprang bara rakt fram tills det tog stopp i ett par grindar där Pelle kunde fånga kräket. Ingen häst gjorde illa sig och jag hoppas att inte Maria eller Pelle har fått några större skador dom heller. Självklart var ju detta schabraket Charlies fel då det var någon kvist eller dyl som gick av så han blev Galen så pelle ramlade ur vagnen, krokade ihop med svartens vagn så Maria tippade ur. Nu ryker ballarna på Onsdag eller Torsdag!
Jag tror fan att jag måste skaffa häst igen då min otur verkar ha smittat av sig på resterande befolkning i stallet.

Kallt, regn och halka! Vilken underbar Decembermånad! Det är ju tamefan inte riktigt navlat att gräset är grönt i December, men det är det. Iaf ute på solänget.

Nej ojsan, det här går inte. Jag ska till Cattiz i morgon och jag har inte ens packat! Gahh... Aja får försöka skynda mig att slänga ner lite gamla kläder i någon väska innan jag somnar ståendes!


So Long Suckers!!!!

Hua beslutsångest!

Vaknade i morse och kände mig faktiskt riktigt pigg trots att jag hostat som ett tok hela natten och fått ungefär 3 timmars sömn(somnade lite lullig efter att ha druckit lite väl gammal hostmedicin). Tog tempen och insåg att jag hade 38,5 i temp. Hmm jag kände mig inte så sjuk så jag åkte ut på stallet med morsan eftersom hon behövde hjälp med Bosses lillahästen.
Det var väldigt spännande på praktiken idag först och främst på grund av att jag gick runt som en jävla zombie sen även eftersom att Ulf hade väldigt svårt för att inse att jag faktiskt var sjuk.
Jag slapp iaf köra någon idag och det är jag glad för då jag frös som ett tok trots sjuhundrafemtioelva lager kläder på mig. Istället fick jag sko Snärtis fram, det hela gick jättebra tills jag skulle slå sista slaget i näst sista sömmen. AHHHH det kom blod!!!?!?!?!?!?! Jag vrålar rakt ut åt Ulf att AHHH DET KOMMER BLOD! JAG HAR SÖMSTUCKIT HAN!!! HJÄLP MIG!!!! Ulf kommer och kollar, säger att han ser då fan inget blod men efter att jag dragit ut sömmen och bevisat att han blöder så säger han åt mig att slå dit en ny som kommer ut lite tidigare. Notera att sömmen hade kommit ut ur hoven innan det började blöda och inte speciellt högt upp heller.
Helt panikslagen så försöker jag igen, sömmen går i samma hål. Jag som då börjar få ohyggliga samvetskval över att ha sömstuckit stackars lilla Snärtis vrålar igen åt Ulf med panik i rösten att jag vägrar slå dit den där jävla sömmen och att jag aldrig mer tänker sko! Ulf skrattar lite åt min panikångestattack och säger att han ska bara ut och köra så slår han i den sömmen sen, jag får spika dit andra skon så länge. Baha! glöm, tänkte jag och släppte ut ulf, spikade dit sista sömmen (utan olyckor) drog bort skon och raspade andra hoven. Eftersom jag totalvägrade att spika i stackars Snärtis fötter nå mer så fick Ulf vackert lov att slå dit sömmen som fattades i första skon och spika dit den andra alldeles själv.
Uscha vilken pärs kan jag lova!!
Sen så tyckte ulf att jag såg så himla pigg ut när vi satt uppe och drack kaffe (var helt slut i kroppen och hjärnan var typ avstängd) så jag skulle gå ner och dra av Vendela skorna runt om. Fuck you tänkte jag och gick ner och drog av framskorna. Sen så var jag faktiskt helt jävla slut på. varenda muskel i kroppen värkte och huvudet kändes som det skulle sprängas. Jag var klar som hovslagare för dagen!
Hästar är dumma djur, väldigt dumma djur. Om man halkar på grund av att det är is överallt där man ska gå så verkar det ju ganska smart att gå sakta och känna så att man har fäste för varje steg, hur många av ulfens hästar tror ni gör det? EN! Och det är den alltid så kloka damen Boella! Hua vilken pärla! jag tror jag ska fråga Stefan om jag får köpa henne eller nått. En häst helt i min smak!

Väl hemkommen så var jag återigen helt jävla slut, hade lite flyt så att mormor var hemma hos oss och hade lagat pannkaka åt mig och mamma! Helt perfekt, bara att vräka i sig lite mat och somna som en stock på soffan!
Sen hade jag en väääldigt konstig dröm, jag drömde att jag och min kära mor hade varit på stan och så skulle jag bara gå ner till claes ohlssons och köpa lite ramar medans morsan gick och hämtade bilen. Ungefär vid kappahl kommer två galna mongon vid namn Johanna och Andrea och skriker att jag måste komma och hänga med dom nere vid åhlens, jag försöker motsätta mig så gott det går men då dom praktiskt taget släpar med mig dit så hade jag inte så mkt till val. Vi stog där en stund och sedan gick vi till waynes och drack kaffe, där var det typ överbefolkat med fjortisar och jag blir mer och mer förbannad. Till slut så får jag nog, går fram till första fjortisen jag ser och slår henne så hårt jag kan på käften, varvid några killar som satt vid bordet brevid också börjar bråka med varandra, det hela slutade med en kille som fick ett hål i huvet och dog. Sen vaknade jag! :P nice dröm va?:P

för övrigt så hade ju jag och mor planerat att vi skulle ut och köra berra ilag med Pelle och Charlie, det sket sig eftersom min kära mor verkade tycka att jag sussade så sött i soffan att hon sket i att väcka mig. Enda lilla problemet med det var ju att jag lovat att fodra kväll hos ulf, så när jag vaknade vid halv 8 så var det bara att klä på sig massa kläder och åka ut på stallet och göra iordning där:P men passade även på att åka hem till Cattiz och hämta min laddare som jag klokt nog glömde hos henne i lördags. blev även Konsum för att handla lite halstabletter och godis! Mumma!

Men shit, insåg att jag precis skrivit typ en wall of text och inte ens skrivit det jag tänkte skriva om egentligen. Gah!!
Det ringde en gubbe till mig idag, samma gubbe som ringt en gång tidigare om en treårig oinkörd nordsvensk som han vill leasa ut eller typ skänka bort. Nu så sa jag att jag inte tyckte att jag var tillräckligt rutinerad för att köra in en så pass stor häst själv utan att jag var mer intresserad av en inkörd häst. Då tyckte gubben att det var ju inga problem för nog kunde han köra in henne nu när det kommit lite snö så kunde jag ju ta henne sen. Ehh, svarade att egentligen var jag ju ute efter en starthäst men..... Vi beslutade iaf att han skulle sätta henne för vagn och köra henne lite och om hon skötte sig bra och var snäll så kunde han ju höra av sig, risken finns ju att jag redan hittat en häst tills dess men jag sa åt han att det blev ju lix lättare för honom att få henne såld ifall hon va inkörd så det gick han og inte förlust på även om jag inte kunde ta henne senare..
Sen har jag fått mail av lite olika folk men hästarna är antingen ostartade eller har gått dåligt som fan.
Fast det är väl det som är grejen med att köpa en häst, dom säljs ju av en andledning. Är det stjärnhästar som är supersnälla torde ju ingen vilja skänka bort dom till en lusig amatör från solänget. Men men, the hunt goes on!!

So Long Suckers!!


Schvineflu?! or not?

Ber för säkert hundrade gången om ursäkt för mitt otroligt sporadiska bloggande. Anledningen till detta lilla uppehåll är att jag har helt enkelt sovit. Jag har alltså somnat ca 19:00 varje kväll när jag inte varit ute och ränt på byn och då min kreativitet slår igenom runt elvatiden går det inte så bra att försöka få till nå vettiga blogginlägg. Jag kan helt enkelt inte blogga på dagen.
Hypokondriker som jag är så är jag helt övertygad om att jag nu har fått den mytomspunna svinsjukan, för ja, jag är ett svin. Nej men helt seriöst så är jag inte pigg för fem öre utan jag har under dagen utvecklat feber, ledvärk och en totalt söndertrasad hals, nackspärr har jag också men det har nog inte med saken att göra. Så nu sitter jag här och väntar med spänning på hur denna hemska sjukdom tänker utveckla sig!

Eftersom jag har spenderat hela min dag framför datorn (utan att göra något vettigt som ehh vad var det de hette.... Skola?) Så har jag suttit och kollat runt på systemkameror. Uscha vilken djungel, speciellt när du är iaf lite noob fortfarande och bara förstår hälften av allt som beskrivs. Billig och bra är det också, jag hittade en kamera som lät superbra. Berättade självklart för pappa vilken fin grej jag hittat, han svarade - har du kollat på priset? Det hade jag självklart inte. 56.000:- EXKLUSIVE MOMS! WTF är dom helt jävla galen eller?! och detta är utan objektiv, ska du ha ett objektiv som passar till skiten ska du punda ut ytterligare 20.000! Då börjar man tycka att dom där "dyra" kamerorna för "bara" 25.000 är ganska billiga ändå! Någon som har 100.000:- att skänka till mig?
Men jag har anmält mig till att testa en Canon EOS 500D åt en hemsida som testar produkter och sedan skriver omdömen åt dom. 500D'n är iofs inte så olik min 400D men vaddå, en kamera extra kan väl aldrig skada.
Vi har nog kanske hittat en kamera som vi ska köpa ifall vi tar på oss att fota åt Dannero också, den kostar bara 19.000 och våra objektiv passar på den. Den tar 8 bilder i sekunden och har 18.5 megapixlar. Plus massa annat tjafs som är skitbra:P


Nej nu känner jag hur ögonen håller på att lägga igen utan mitt medgivande, det blir så dyrt om jag somnar med datorn i knät och smackar ner den i golvet så det går sönder...So Long Suckers!

RSS 2.0