Kalla fakta!

Det måste vara det mest vinklade programet som jag någonsin sett! Uscha!
kunde inte låta bli att kommentera det jag sett på tv4.se/kallafakta. Det lät såhär!Jag är praktisk taget född och uppvuxen på en travbana och har jobbat och haft praktik i diverse proffs- och amatörstall och jag kan säga att jag aldrig någonsin varken hört om eller sett någon andvända grisfösare!
Det förekommer säkert men det är nog väldigt sällan!
Det finns rötägg i travsporten precis som i alla andra sporter!
Trav är en fantastisk sport där du har ett samspel mellan människa, häst och fart som du inte kan få någon annan starns om det sköts på rätt sätt.

I programmet lät det som att alla runt i kring hästen bara bryr sig om alla pengar som hästen kanske kommer springa in, vart fanns alla hästskötare som jobbar för skitlöner hos dessa tränare och ser till att alla hästarna pysslas om och har det bra? det var ingen som pratade med dom?

Om nu dessa veterinärer känner sig så beklämda av att få se hästarna under så kort tid innan start så måste dom ha glömt bort att dom får begära hur många extra provstarter dom vill, dom får även gå runt i stallarna före och innan start och se till att hästarna har det bra. Jag har själv nästan aldrig sett en veterinär komma ut till stallarna och kolla 10-15 hästar i munnarna efter loppet? Eftersom denna veterinär nu visste att flertalet av alla hästar som startar har skador i munnen så ska ju han gå och kolla det, är det så har han ju all rätt att ge dessa hästar startförbud!
Har han inte tid så får han väl begära mer tid!
Vågar han inte det får han väl skaffa nytt jobb!

En häst som har ont i munnen går inte att köra!

Angående att förbjuda spö i loppen.
Jag tror inte att det kommer hjälpa speciellt mycket, tittar man på vårat grannland norge där det är förbjudet att köra med spö i tävling.
Där håller man hästarna "heta och tokiga" för att man inte kan mana på dom i loppen och får dom istället sitta och vråldra hästarna i munnen, då borde man väl få mer skador i munnen på hästarna, eller?
Sen så slår man istället med tömmarna och rycker dom i munnen för att få dom att springa fortare.
Svaret tror jag är att helt enkelt skärpa straffen för dessa kuskar som är lite för "spökåta".

Nej jag tycker det är synd att hela travsverige ska få lida för att några inte sköter sig! givetvis ska dom som inte gör det klämmas åt och det ordentligt, det är levande djur vi håller på med och det är vårat ansvar att dom har det bra!


// Anna

30 november 2008 kl 20:38

Åkrädd? -Aldrig!

Det är faktiskt sant! jag blir näst intill aldrig åkrädd när jag åker bil. det ligger som bara inte i min natur.
Får lov att citera mig och Cattiz när vi åkte hem från Johanna i torsdags:
Jag:
-Hihi, taggad att köra till nordvik i morgon?
Cattiz. som smsar medans hon kör:
-Ja just nu känns det som att jag kan sitta och köra hela natten!
Jag som ser att cattiz är på väg rakt ner i diket:
-Hmm jadu så länge vi inte kör ner i diket nu så.

Ja som ni märker så får jag inte ens panik när Cattiz är på väg att köra rakt ner i diket, eller så är det där min form av panik Typ: hmm vi är nog på väg att köra åt helvette nu, kanske dags att göra något åt det. :P

Fast ja är egentligen inte rädd för att köra av vägen och dö. Som jag sa åt Cattiz på väg hem från sollefteå, ska du köra åt helvette så gör det ordentligt så jag vet att jag dör. För jag tror inte att jag skulle vilja sitta i rullstol resten av livet....
Ifall jag dör i en trafikolycka så var det väl kanske meningen att jag skulle dö då, dör jag av att sätta en mackbit i halsen så var det väl meningen så... inte sådär jättemycket man kan göra åt:P

Cattiz:
- Om jag vill köra av vägen och ta livet av mig med flit, kan jag ta med mig dig då?
Jag:
- Jaoo varför inte? jag har inte så mycket annat för mig...

Missuppfatta inte, jag inte självmordsbenägen eller nått. Var bara vädigt trött:P


Wiie nu så ska jag köra Peggan i morgon! så ni får hjälpa till och hålla tummarna för att hon är fräsch och att hon är snäll! :D Hon har ju vilat en vecka så jag har nog det jag gör. Men det blir säkert skojsigt! :D

Sen blire hökörning... först på med ca 5 ton hö på en lastbil och sedan av med det igen på logen! Det tar på krafterna kan jag lova, speciellt när man är dyngförkyld som jag nästan alltid passar på att vara när vi ska köra hö :D

Sedan så sitter jag och funderar på hur jag ska göra med alla julklappar och sådant då jag för tillfället befinner mig i en allvarlig ekonomisk kris! jag får ca 150:- i veckan och jag röker ca ett paket ciggaretter om dagen... Det går inte ihop! och jag blir galen då jag har så satans dålig självdiciplin att jag inte kan ge fan i att röka som en skorsten!
Tanken slog mig idag att jag kanske ska börja röka mentholciggaretter... jag tycker att dom är ganska vidriga att röka så då ger jag fan i det? hmm... det tåls att fundera på:P

Nääe vafan det här går inte jag är så trött att öga går i kors på mig och jag ska upp klockan 7 i möra!

So Long Suckers!

Hade nybrink rätt?

GRATTIS CATTIZ TILL KÖRKORTET!

Nybrink om travåret 2008

2008 blir året då det mesta händer. Det blir också året då travet som sport förändras mer än någonsin: Vem vinner Olympiatravet med 20 meter och vilka kuskar får Kari Lähdekorpi slita isär på stallbacken efteråt?

Vilken travprofil har Lutfi Kolgjini gått i mental träning hos före Elitloppet?

Hur kommer det sig att en gammal derbyvinnare vinner Derbyt igen?

Och vem blir ny programledare i Bolibompa?

Sportbladets Micke Nybrink har tittat i sin magiska kristallkula och hittat skandaler, dopningsfall och nya, sjuka (?) spelformer.


2008 inleds med alla blickar riktade söderut, mot Frankrike. En magnifik Going Kronos vinner Prix de Belgique, genrepet till Prix d'Amerique, efter ledning från start till mål. Lutfi Kolgjini är lyrisk efteråt och meddelar att det blir start i Prix d'Amerique: "Jag har världens bästa häst så varför ska jag inte vara med i världens tuffaste lopp?" säger han.

Tyvärr slutar det hela med katastrof. Going Kronos diskas för orent trav. Meaulnes du Corta, den franska favoriten, vinner.


Björn Goop är svart i blicken

Finalen av Olympia­travet joggar Commander Crowe hem. Ingen är förvånad. Petri Puros gladiator tar 17:e raka segern efter en perfekt resa i tredje ytter. Han vinner med 20 meter på 1.12,0/2 140 auto.

Eftersnacket handlar mer om duellen mellan Björn Goop och Åke Svanstedt. Conny Nobell och Goop blir nämligen brutalt överfallna i ledningen av Torvald Palema och Svanstedt. Kuskarna duellerar vilt, 1.06,5 första 500 räcker inte utan det blir 1.08,8 första 1 000 innan de båda hästarna är dödströtta 800 meter från mål.

På stallbacken efter loppet hänger smockan i luften. Björn Goop är svart i blicken och knuffar Svanstedt i bröstet så att han ramlar baklänges i leran. Men när Åke ska ge igen avstyrs bråket av Frank Nilsson och Kari Lähdekorpi som blåhåller en skrikande och skitig Svanstedt tills han lugnat sig. När TV4 vill intervjua Åke ber han dem dra åt ... medan Björn Goop snällt ställer upp och säger att var och en kör sin egen häst.
 

Going Kronos

Elitloppet blir Going Kronos stora revansch. Efter missen i Prix d'Amerique äger han Solvalla.

Going vinner på 1.09,6/1 609 auto och Ludde meddelar att nu åker man till USA och suddar ut Giant Diablos världsrekord. "Han är minst 30 meter bättre så det är bara att ställa ut skorna", förklarar Kolgjini.


Här hemma i Sverige går det mesta på tomgång under vintern. Det enda som händer, värt att nämna, är att det slås publikrekord i Gävle. Den 31 januari betalar endast sju personer inträde till Gävletravet. De ansvariga på banan försöker mörklägga men SHK:s ordförande, Roger Nygren, låter sig inte tystas ner med gratismat utan skriver en stor artikel åt TT.

Betala om du vinner .


Som ni förstår blir 2008 ett händelserikt år. Här är några andra intressanta skandaler/nyheter som kommer att inträffa:

ATG inför Snål-Harry, ett spel där man bara behöver betala om man vinner. Spelformen är lite komplicerad:

Den går ut på att räkna ut (inte gissa!) tiden för fyran, femman och sexan i mål i alla V65-loppen, förutsatt att det inte är open stretch, då går femman bort - och vid vinklad vinge är det sexan som placeras i karantän till nästa vecka då den ersätts om Björn Goop vunnit föregående lopp.

Succén är total, omsättningen är hela 3800 kronor den första dagen.


Lähdekorpi misstänks för dopning

Kari Lähdekorpi åker dit för dopning - igen. Hans häst Peasant Gallant gör sin 68:e start för året den 14 maj och dopningsprovet visar spår av Koskenkorva. "Jag fattar ingenting, ingen i mitt stall dricker och själv är jag absolutist. Nej, nu lägger jag av för gott", säger Lähdekorpi men ingen tror honom - den här gången heller.

Två veckor senare meddelar överveterinär Forssberg att provet inte är att betrakta som positivt: "Lite sprit har ingen dött av".


Ny julvärd

Hans G Lindskog slutar i trav-tv men blir i stället SVT:s nye julvärd. Hello christmaslovers, välkommen till Rivieran, blir hans nya välkomstfras. Programmet spelas in i Malmö ...där Hans G, i direktsändning, leende och hurtigt klipper gräsmattan, trots att snön ligger decimeterdjup. Per Skoglund, känd som Solvallas intervjuare och från Vinnare Plus, lägger också av. Han får ett erbjudande han inte kan tacka nej till: programledare för "Bolibompa" och "Myror i brallan". Lill-Per går med sedvanlig liv och lust in för uppgiften och trivs allra bäst med programinslaget "Gissa bajset".

Grisarna i Landskrona

Söndagskvällarna fylls upp i spelkalendern. Klockan 20.00 varje söndag kan vi via ATG Live spela på grisarna i Landskrona. Det handlar och grisrace, 300 meter, där nassarna möts två och två och det körs 20 lopp i timmen. V40 heter spelformen och experten i ATG Live, Daniel Larsson, visar vägen till miljonerna.

Många travtränare börjar omedelbart egen uppfödning och det visar sig också att nästan alla redan har en grisfösare...

Open stretch utökas. När året är slut är det bara Solvalla kvar som inte har öppet spår invändigt. Värst är Örebro som tillåter fri körning över innerplan redan 500 kvar. Calle Lindblom är den förste som lyckas vinna den vägen, trots att hans kör fast sig två gånger i skarsnön.


Färjestad inför en ny startmetod, Le Mans-start. Hästarna står uppställda på stallbacken och kuskarna startar likt sprinters 100 meter från dem. Sen får de kuta allt vad det kan och välja häst efter eget huvud.

Men när Olle Goop bryter lårbenet en isig december-kväll avslutas försöket. "Jag glömde skruva i brodd", jämrar sig Olle när han tar plats på båren.


Bergh överkörd

Robert Bergh blir arg - igen. Nu är det en kuskkollega som inte faller i hans smak. Efter att ha blivit överkörd av Bosse Eklöf i ett kallblodslopp, in i första sväng, jagar Bergh ikapp Eklöf och ger honom en bredsida så att han nästan går omkull. Måldomare Erik Johansson blundar den här gången men STC går in och dömer.


Två dagars avstängning, julafton och juldagen, blir straffet. Bergh rasar och lovar att aldrig mer köra på Bergsåker så länge Eklöf gör det. Eklöf kör samma mess. Tre dagar senare är allt glömt eftersom ATG satsar ytterligare 20 miljoner på Bergsåkers fredagstrav - som blivit en formidabel succé. Alla spelar nämligen Fredagsflex, omsättningen är över 15 000 kronor varje fredag. "Jag som hade hoppats på 7 500", säger ATG.s vd Remy Nilson.

Tro't om ni vill!


Så vad ska man säga? Han är väl trots allt inte så långt ifrån sanningen! ;)


Jag är sjuk! Wiie jag HATAR att vara sjuk. men blir skolan i morgon för jag blir nog fan bara sjukare av att ligga hemma och tycka synd om mig själv! Nej nu kommer snart Cattiz hit och vi ska ut och crouisa all night long!!!!


So Long Suckers!!

Sjuk igen?

Fan jag har inte tid att vara sjuk!
Kände i morse när jag klev upp att jag kände mig slöare än vanligt (Ja det går faktiskt!)
Tänkte dock att jo men jag somnade ju inte förren klockan var typ halv 3 så det är ju inte så konstigt.
Medans dagen gick så blev jag bara tröttare och tröttare, när klockan var runt tre så praktisk taget gick jag och sov!
Äntligen hemma och jag hoppas det blir en tidig kväll! Jag gör det ju inte direkt lätt för kroppen att bli bättre när jag sover i snitt 4 timmar/natt.

Jävla Ersbo Solvan ska bli korv, Det ska jag se till!
Hon har karledsinflamation och Ulf tyckte det var en jättebra idé att jag skulle lägga jodopaxomslag på det över dagen så det fick torka ut lite då det var aldeles kletigt och äckligt.... SKITLÄTT! för det första så fick jag inte komma i närheten av benet och när jag tog upp det och höll i det så dansade hon runt ändå. Försök hålla i en häst på 500 kg i benet med vänsterhanden medans du sammtidigt försöker lägga omslag med högerhanden. Just nu har jag så ont i vänsterarmen att jag nästan inte kan skriva! sen så fick jag göra om helvettet innan jag gick hem då jag inte ville att hon skulle stå med jodopax på det där hela natten så det torkar ut och spricker... Bah!
Köra Snärtis i backen på det så har ni en arm som inte kommer att fungera i morgon kan jag lova!

Peggan är fortfarande kall och fin i benen men sämre i ryggen! Hon har jätteont i låren?! Det känns som att det kan vara därför hon är halt.... Kiropraktikern kommer i morgon så då får hon titta på det där, känns ju inte som man vill vara där och grejja så mycket när man inte riktigt vet vad man gör...

Nääe nu har vänsterarmen strejkat helt!

So Long Suckers!


Bukspark kanske löser problemen!

nu funderar jag på att ta till Bosses lösning på alla problem, BUKSPARK!
Märajäveln var halt idag när jag körde henne! Helvettes jävla kuk! Blir inga lindor idag och så får vi se hur hon ser ut i benen i morgonbitti!
Som sagt, hon är dömd till ett liv av eviga skador och smärta!

Ähh nu orkar jag inte skriva nå mer!

So Long Suckers!


Jävla Maria, nu kommer jag vara nervös ända tills jag fyller år!


Pigg och vaken!

Tack Johanna för det fina blogginlägget ;)

Ligger nu hemma i min kära soffa och funderar på hur fan jag ska ta mig ut till stallet då jag har en liten häst som står och väntar på att få bli körd... ähh det löser sig nog :P

Var en mycket trevlig kväll igår måste jag säga. jag vet inte ens hur mycket klockan var när jag åkte hem, då hade alla drage och louis låg och skrek på Cattiz att han ville ha en macka.

Nej nu ska jag kolla om man kan få någon skjuts av någon ut till stallet! är dock lite spak i både hjärna och armar så kan ju vara smart för resten av befolkningen på stallbacken att hålla sig inne :P

So Long Suckers!

:)

jag bloggar åt anna å hon ä full, de ärj inte ja , de är roligty för lois ska mats, ungefär som en hund . :) imorrn ska jag göra nått, snart kommer mor, gonatt. <3 so lunbg suckers.

Patetiskt!

Sitter just nu och glor på tv tills dess att ögonen går i kors på mig! Tittar på Insider som idag handlar om "nätpedofiler". Helt ärligt, får dom så lite irl att dom måste sitta och runka för 12åringar i webcamen?! Tragiskt!

Så nu har jag fått avreagera mig lite ;) det känns alltid skönt!

Jag körde snabbjobb med Peggan igår! 1,34 första varvet och 1,28 sista. Blev lite trött till slut men det är ju inte så himla konstigt!
Sitter och kör i Maria och Svens vagn som vägerr ett ton så att hon till skillnad från Svarten går kombinerad arbets/snabbjobb! Snacka om att slå två flugor i en smäll ;)
(hoppas ni förstår att jag skämtar.)


Jag har funderat på en sak. Jag är inte superbra på någonting, bara halvbra på många saker. Men vafan ger det då? Jag vill ju vara bäst på allt! Eller varför inte bara bäst på en grej? Jag skulle nog vara nöjd om jag bara var riktigt bra på något! Äh inte så lönt att fundera så mycket, jag hittar nog mitt kall så småningom!

I morgon så ska vi tydligen vara ute på solänget klockan 10:00 för att titta på vad dom gör på kliniken, för där har jag aldrig varit förut ;) Nej men det ska bli intressant!


"Mitt" Band är ju lite roligt, vi har ju hela 2 boys med. Dom hade sina "babes" med sig på repningen idag och vips så fick vi en helt ny trummis och basist! Jag ska hyra in brudarna på heltid så dom skärper till sig lite ;P
Sen att jag får lite skavsår i öronen ibland är väl sådant man får leva med, eller?

Ähh nu ska jag gå ner och lira lite på gitarrfan så jag blir bäst någongång;)

So Long Suckers!!

Positiv Kritik - Nej Tack!

Nej faktiskt, visst det är kul att folk tycker att man är duktig och så. Men vafan svarar man på: ANNA! jag ska anmäla dig till IDOL! Mitt svar blev: Du är tokig!
Folk har berömt mig hela helgen sedan jag sjöng på galan och jag tycker att det är jättejobbigt, enda svaren dom får är ett mesigt jävla " ursäkta att jag finns Tack"
Nej jag kanske ska lyda Cattiz pappas råd att ställa mig framför spegeln varje morgon och öva in mitt nya mantra: Jag duger, Jag är bra, Jag är bäst! Tjihi:P
Dock så är det faktiskt lite självförtroendeboost! snart kommer jag bli odräglig HAHA!

Jag har haft praktik idag! Kuligt värre utom att det verkade vara någon allmän jävla cphäst-dag  idag. Alla Ulfs hästar var helt bäng och jag är alldeles blank i händerna efter alla grimskaft jag bränt mig på! CP!
Snööörtis (Snärtis) Har fått skor idag! Men han måste ju vara det dummaste i hästväg när det gäller att sko bakfossingarna! Ulf står och sprikar i sömmen i vänster bakhov då man ser hur hästjäkeln lyfter det andra bakbenet och alltså lägger HELA sin tyngd i Ulf Arnes knä! OUSCH! jag är glad att jag slapp ;)

Sen så förstörde jag Cattiz framtida praktik ;) råkade berätta för Susanne att jag brukar hjälpa Ulf att dra ac skorna på hästarna innan han ska sko dom:P Mohahah! Cattiz vet ju vad hon ska göra hela dagen i morgon iaf ;)


Ska köra Peggan i möra! Ska bli kul.... dock måste jag göra upp nå schema av något slag där jag planerar in hur och när jag ska köra henne.... funkar inte riktigt att bara köra hipp happ intervaller, motion och snabbjobb bara som jag känner för det typ:P Ähh ska det bli någon start snart så får jag fan skärpa mig!


Ähh nu så ska jag försöka sova lite så jag kanske orkar med praktiken i morgon! Wiie!

So Long Suckers!© Anna Brandell

Party Party!

Det blev ju en förhållandevis lyckad kväll igår! Jag hade då väldigt roigt! och hoppas att mina kära gäster inte hade det fyskam heller! Som sagt så måste vi göra om det här oftare! kanske inte hos mig nästa gång då mor och far kanske blir lite väl griniga då ;)
Dock så får alla som var här mycket beröm då det inte enns tog 20 minuter att städa idag!

sov till klockan var strax över 13:00  och städade en liten stund sen så lade jag mig i soffan igen och halvsov till klockan var 17:10, tittade på travet och åkte ut på solänget!
Vi hade ju köpt ett nytt täcka åt Peggan för att Ackes gamla är så slitet, dock visade det sig att det nya täcket var på tok för litet! Bajs! men vi får se om Kicki har nå större storlek kanske :P

Nu så sitter jag och glor på insider om nå sjuka jävlar som går och typ våldtar hästar och andra djur runt om i sverige! Vilka störda jävla människor det finns! Usch! Hade man fått tag på någon av dom hade den inte levat länge!!


So Long Suckers!Jag trodde aldrig att det skulle ta så hårt som det faktiskt har gjort, det du har gjort mot mig nu kommer jag aldrig någonsin att glömma! du säger att du tycker om mig, då hade du aldrig gjort mig så illa som du faktiskt har gjort!
Du var den enda som jag helt säkert skulle kunna säga att du inte skulle behandla mig dåligt, och du gjorde det ändå.
Jag är Arg, Ledsen, Besviken och Förvirrad, vad fan ger dig rätten att göra såhär?!
I mina ögon finns du inte längre!

Missförstånd och allmänt KAOS!!

Dagen har varit jobbig! Kanske inte så mycket för mig men jag tycker det är väldigt jobbigt när folk runt om kring mig bråkar och mår dåligt. Kan inte allting få vara bra hela tiden? kanske i den där perfekta världen där allting är gjort av sockervadd!

I morgon ska jag iaf köra intervaller med Peggan och jag är faktiskt lite förväntansfull, ska se ifall jag kan tajma det så att jag kan köra ilag med Pelle när han kör svarten då hon bevisligen är mycket trevligare att köra med sällskap:D Annars är hon nog inte fyskam att köra själv heller!
Om jag ska vara helt ärlig (till och med mot mig själv!) så tycker jag inte att det är obehagligt att köra henne längre, nästan så jag var mer "fjantig" innan hon slog! Fast samtidigt så blir det inte så mycket värre än att ligga i diket brevid E4an med en häst som har slagit benet över skalmen, och det överlevde vi ju?! (vet inte om jag har tackat Cattiz ordentligt för hjälpen, Tack!)

Nästa anhalt på dagsschemat är att hämta mickar och dyl hos Salome! Känner mig laddad att spela då jag inte har spelat för folk på vääldigt länge, dock känns det lite oroväckande att min hand krampade lite när jag satt och spelade för en timme sedan. Hmm det är nog nerverna!

Sen så är det ju Galan!!! Ska bli kul! har dock inte hittat någon bra "outfit" än, tror inte jag äger någon heller så det slutar nog med att jag kommer i mjukisbyxor och t-shirt ;)

"Eftergalafest" hos mig! (eller Cattiz, inte riktigt bestämt än, skillnaden är ju ganska marginell) Ska bli kul och jag hoppas att vi alla kan lägga allt strul på hyllan för en kväll och bara ha roligt! Det är vi värda ALLIHOPA!

Sen så har tanken slagit mig att fan, det här kanske är sista året jag är med i ponnyklubben. Det hugger lite i hjärtat när man tänker på att ponnytiden är slut. (sentimentalALERT!)


So Long Suckers!

 VOLBEAT - MAYBELLENE I HOFTEHOLDER


http://www.youtube.com/watch?v=1CpnUk95i_I&feature=relatedSaturday I love you like gold
Not like the Monday, you pass like a ghost
The fire killed you like a motherless child
I saw you last Sunday at Barbara Hotel...
oh oh oh oh oh- oh babe I'm so sorry, I know where to go...

Could scream like a pig, Could bark like a dog
Just to get attention as I'm chasing you down the hall
oh Maybelenne you've been so lonely
Got a fire burning as I'm smoking you out again...
Still all the leaves will keep on falling
until I see you dancing on the table 45 again

see you dancing for the young ones oh oh oh
Maybellene i Hofteholder
Could you be the only one
Well I beg you to come home
Dance forever my only one

Could scream like a pig, Could bark like a dog
Just to get attention as I'm chasing you down the hall
oh Maybellene you've been so lonely
Got a fire burning as I'm smoking you out again...

see you dancing for the young ones oh oh oh
Maybellene i Hofteholder
see you dancing for the young ones oh oh oh
Maybellene i Hofteholder
Could you be the only one
Well I beg you to come home
Dance forever my only one

I flicked the switch at Monday night
Oh Maybellene I'm so sorry that I didn't see it coming.
And now the sky, I filled with prayers.
oh baby I'm sorry I was blind

Can you feel the love tonight?

Wiie! repade med Bandet igår och det gick faktiskt riktigt bra, jag spelade bas och vi spelade faktiskt igenom hela låten ett par gånger ;) STOOORT!! Vi får se hur vi gör om jag kanske ska fortsätta att spela bas, så får Tobbe spela gitarr ist.
Släpade med mig Salome ut på solänget efter vi hade repat, hon såg något fascinerad ut, Typ: Ohhhh en häst, men vad stor den är!
Efter visiten på solänget åkte vi hem och repade på lite låtar inför galan, dock var vi både väldigt sega så vi surrade nog mer än lärde oss nå låtar ;)

Nu så sitter jag hemma hos Cattiz med ett mongo i knät:P Det är väl kanske meningen att vi ska plugga eller nått när hon kommer hem från solänget, är där och släpper ut djuren nu ;)

Tack alla som lämnar dessa snälla kommentarer! Det värmer!

(Ulf Arne skulle nog bara berätta att han inte skulle åka ut på solänget något på tisdagen:P)


So Long Suckers!

Ljus i tunneln!

Jag är glad ikväll! Jag har kört fort med Peggan (Power girl) och hon kändes grymmt fin fick även väldigt mycket beröm av Sven, Maria och Pelle. Riktigt kul faktiskt! skulle sitta fint med lite flyt på hästfronten, inget man är bortskämd med direkt ;)

Dagen har flytit på bra idag och har inget speciellt att tillägga! trött som en blåsfisk (brukar blåsfiskar vara trötta?) och ska bara redigera lite bilder sen så ska jag försöka sova:P


So Long Suckers!

Hmmm....

Just nu så sitter och funderar på om jag har hittat på nå jävulskap utan att veta om det, Ulf Arne ringde till mig kl 20:47 men jag hade telefonen i jackfickan och satt nere i källaren så jag hörde inte att det ringde, såg det runt 22:00 och provade ringa upp men då hade han telefonen avstängd. Han brukar ju inte dirket ringa mig på kvällarna, hoppas jag inte har gjort något dumt. Torde ju få höra det i morgon isf.... hmm....

Sen så har jag nyss läst Johannas senaste blogginlägg! Sånt värmer verkligen och jag inser att jag inte ger mina vänner den kredit dom faktiskt förtjänar! Tyvärr har jag väldigt svårt för sånt men det är vissa som betyder väldigt mycket för mig just nu och jag tror att ni vet vilka ni är!

Sen så känner jag mig nästan lite väl sentimental då jag inte var så långt ifrån gråten när jag läste Johannas blogg och såg det johanna hade skrivit om den lilla grisen, det är så skönt att någon annan än jag äntligen har insett att han är en stjärna! dock på ett mycket speciellt sätt men ändå en stjärna! Och har du hans tillit så har du en vän för livet!


Nej det här går inte, kan inte sitta och skriva ner känslor på detta viset. Nästan så folk kan tro att jag har en själ eller något:P

So Long Suckers!! Acke när jag nyss köpt honom som treåring.


Acke som femåring

Acke som åttaåringMycket har hänt på dessa fem år!
 Historien om Acrobat fortsätter hos Johanna Nilsson Nordin!

Hua!

Lite trött efter helgens övningar, BARNVAKT!
Det har varit grymmt kul men utmattande.

Sen så har jag även fått reda på att min kära Farmor och Farfar läser min blogg ibland:P Och dom tycker att jag svär väldigt mycket, Fy skämms Anna!! ;)

Nej nu så ska jag beställa lite bilder innan jag somnar som för ovanligheternas skull kanske inte blir något problem!

So Long Suckers!!!

UllaPulla!

Jag har kört monstret idag! Hon har alltså vilat i tre veckor så hon hade överskottsenergi som sprutade ut ur öronen tror jag ;) Rumpan i vädret så bär det av! YeaHaa! Äh jag är nöjd, hon slog inte eller hittade på nå annat tokigt, att hon är pigg är fullt förståerligt!

Wiie! nyss blivit klar med Marias blogg, ni kan ju gå in och kika på Mariasoderstrom.blogg.se


Äh nu ska jag sova, So Long Suckers!!


Huvudvärk!!

Fortfarande huvudvärk idag när jag vaknade, klev upp och rökte sen insåg jag att även fast jag skulle åka till skolan så skulle jag ändå inte få något gjort då jag knappt kunde tänka! Smsa till Gunilla och sa att jag hade ont i huvudet.

Sov bort halva dagen men huvudvärken var nästan borta när jag vaknade.
Insåg dock att jag bara hade en cigg kvar och klockan var bara 12! (mor kommer inte hem förren 16:00) Gah!
Gick ut och startade moppen och åkte ut från uppfarten, sen dog mopedhelvettet! och jag fick inte igång den något mer! FAN! Gick in och frågade pappa ifall jag kunde åka med han till kiosken och då kunde jag ju gå tillbaks! Kom dock på att det går ju fan lättare att cykla! gick in och letade efter nyckeln, Baha fick jag de den var försvunnen! Fick låna min kära mors cykel och trampade iväg mot kiosken! Det var jobbigare att cyckla än vad jag kom ihåg, men jag kom hem igen med två ciggpaket så jag överlevde ju :P
Sen så fick jag ett väldigt bra argument till att aldrig mer sätta mig på en cykel igen! Jag ställde mig på vågen både innan och efter jag cyklade till kiosken och tro det eller ej så gick jag upp ett halvt kilo medans jag cyklade till kiosken och tillbaka! Haha!! så nu tänker ju jag aldrig cykla igen :P

Var till Kicki´s hästshop idag och köpte nytt vintertäcke till UllaPulla! vintertäcke för okristlig lite pengar:P Grönt och fult men kändes bra och var som sagt väldigt billigt!

Sen vare rep med bandet, det börjar ta sig lite nu! Dom kan faktiskt spela utan att jag står och pekar takten och vilka ackord dom ska spela ;) Stoort!

Sen åkte jag hem till Cattiz och fixade med hennes blogg litegranna och åt äppelpaj! Mums!

Nu sitter jag här och väntar på svar från Källsjöpojkenfolket så jag kan skicka efter några bilder snart!!

Aja So Long Suckers!!
Att se är för pussies!

Det blir som lite problematiskt att vara ute och köra när man inte ser något för att man har fullt med grus och lera i ögonen! Men ack så spännande ;)

Praktik idag med den värsta huvudvärken jag har haft på länge! Hjälpte Ulf och Stefan att sela och grejja på förmiddagen sen fick jag order om att köra Snärtis och Trollspö (Stortjocken)! Yeahaa! Snärtis blir riktigt bulig och tung att köra emellanåt och Stortjocken är 170 cm i mankhöjd och måste väga någonting runt 700kg! Det är alltså långt ifrån en liten häst!

Glömde glasögonen när jag körde Snärtis! jag tror att jag fortfarande har grus kvar i ögonen! Det är lite illa när ögonen kleggas igen även fast man kisar och grejjar allt man kan! Att se något var ju bara att drömma om! I övrigt var han riktigt snäll med tanke på att dom höll på att gräva och grejja på innerplan, sen att han är pigg och glad är ju kul, men jag tycker det är ganska trevligt att kunna få stopp på dom utan att dra så man känner blodsmak i munnen:P Armarna skade när jag kom in!

Sen var det Stortjockens tur. Han är också ganska hård att köra, iofs så springer han inte så fort men känslan att du har precis ingenting att säga till om är inte sådär jättekul! Ringde dock till Ulf och frågade ifall jag inte kunde ta entömsbettet på honom så kanske jag kunde få bestämma lite iaf! Det gick jättebra och han var mycket trevligare att köra på det bettet! Sen så var jag så smart att jag kom ihåg glasögen! HAHA! tji fick jag, efter ett och ett halvt varv på banan såg man inget genom glasögonen heller! Men som sagt så är det riktigt spännande att vara ute och köra utan att se något:P

Sedan så gav jag upp för dagen! Behövde få komma hem och lägga igen ögonen en stund då huvudvärken bara eskalerade! Tur att Jimmy finns där ibland! Han var jättesnäll och tog in alla hästar själv och kastade ner hö osm jag gav dom nu ikväll efter vi gjort klart våra hästar:P

Äh fan är så trött att jag bara svamlar känns det som så nu så ska jag försöka sova igen :D Det gillar jag!

So Long suckers!!© Anna Brandell


 


Äntligen!

Nu är jag äntligen klar med min blogg´s nya look! blev inte helt nöjd men det får duga så länge, med tanke på att jag har hållit på sedan klockan 21:30 och blev nyss klar då datorn jävlades med mig hela tiden:P

Nej nu ska jag sova för jag känner att ögonen går i kors på mig!

So long suckers!

;)

hämtade moppen på sjöbloms i Fredags och det lät lite roligt när dom sa: Jahapp här har vi familjen Eagle (moppen heter TWS Eagle) Den har varit där ganska mycket:P Dom hade konstaterat att den drack olja som saft men tror inte dom hade gjort något åt det :S Funderar på att kanske flörta in mig hos Johannas pappa lite;) fast den startar nu och går ju ganska hyfsat så blir nog inte än på ett tag :P

Pratade med Carro igår! hon hade enligt mig typ den bästa idén jag har hört på väldigt länge när det gäller solänget. Att kasta in ponnysarna i Lisas gamla stall, sätta upp ett skynke mitt på och ha privathästarna i ena änden och travskoleponnyerna i andra änden. Det stallet har ju två loar så man kan ju dela upp grejjorna så man inte blandar ihop allt. Uppe kan man göra en "lektionssal" och ett fikarum, toa med dusch har dom där också! Jag tycker det var en jättebra idé iaf!

Praktik i morgon! Wiie! känner mig jävligt laddad, NOT! Men man kan inte vara laddad på allt hela tiden heller. Det är bara att kämpa på!

so long suckers!

Fool me once, shame on you. Fool me twice, shame on me.
SHAME ON ME!

Jag är för bra för din skit!

RSS 2.0