Snärtis!!!

Hua längesedan jag var så glad måste jag säga! Fy vad han var duktig idag! 40,5 med galopp! Och så fick han beröm av Ove A vilket värmde måste jag säga! Jag är så stolt över lillplutten! Jag fick till och med åka med Johanna och gänget för att ta ett bad vilket var väldigt mysigt och kul! måste vi göra om!

I morgon har jag fått ledigt från stallet på morgonen så jag tänkte passa på att göra som alla andra, Sola! jag har aldrig förstått det där eftersom det är så jävla tråkigt. Ligga rakt upp och ner i flera timmar? nej men jag måste bli av med mina whitetits och bleka ben, kianske får läsa någon av böckerna jag och mor köpte häromdagen.

Nej nu ska jag försöka sova en stund innan solen går upp och det blir stekhett i huset.



Det går bra nu!

Fan man är ju inte van vid att allt rullar på framåt utan bakslag. Jag är van att ta ett steg framåt och två bakåt.
Just nu känns livet ganska så underbart faktiskt.

Peggipoo verkar vara bra på G och med lite mer intervaller och några snabbjobb så är hon så gott som kvalklar!
Hon gick provlopp igår, blev 3a och skötte sig super!! såg pigg men harmonisk ut och travade som en klocka!! Det är rakt så jag blir lite stolt över na. Hon fick till och med lite beröm;) Huvudstång på nästa gång så fixar det sig nog! blistrade även över na bak idag så vi behåller fräschören!

Snärtis är väl den jag är mest stolt över just nu för tro det eller ej så ska han prova kvala i morgon!! Lilla pluttigubben som för ett år sedan inte ens gick 2 minuter! Ove A Lindquist ska köra och jag hoppas han kan hålla humöret i styr och låta bli att jaga första varvet för då blir plutten bara stressad och travar inte.
Jag tycker det är lite pinsamt att jag är jättenervös då det inte ens är min egen. Men han är min STJÄRNA!!!

Hamnfesten igår!! Jävligt kul måste jag säga! Tackar för det trevliga sällskapet!!

Jag ska äntligen åka och besöka min kära naprapat Peter i morgon! Tro mig det är ett väldigt efterlängtat besök då ryggen har varit allt utom bra på sista tiden. Har jag inte ont i cpnerven så är det nå annat som sitter fast eller klämmer och har sig. Ont som satan har jag haft iaf och det ska bli skönt att kanske slippa gå på en alvedondiet!

Jag hade nog ett ganska pressat schema igår då jag hann med att åka till farmor och farfar för att äta middag med släkten med! Snacka om att känna sig lite bakom flötet när man egentligen vet vad alla heter men man kan inte sätta rätt namn på rätt ansikte. Men jag har iaf till mitt försvar att jag inte träffat dom på flera härrans år! vi kom fram till att jag var 9 år eller nått sist vi träffades! Kul var det iaf, god mat och dricka är ju alltid ett plus också ;)

Ni får ursäkta mitt sporadiska bloggande då jag sällan ens öppnat locket till datorn numer. Det enda jag gör hemma är typ att äta och sova, resterande tid på dygnet spenderas ute på Solänget.

Nej nu blir det sängen så jag är pigg och utvilad i morgon så jag kan ta hand om Snärtis ordentligt!!


So Long Suckers!!

Sommarlovet har börjat!

Stjärnan!!! Vilken häst han är Snärtis! Ulf körde snabbjobb med honom i onsdags och tro det eller ej så gick han 38,5 i 1000 meter! Förstår ni vilken prestation av en häst som för bara ett och ett halvt år sedan var närmare slaktbilen än ett kvallopp!
Sen så fick stackarn dra på mig igår också i provlopp. Han var långt ifrån sämre där då han gick 41,5 full väg! det är snabbare än någon någonsin har kört han full väg. Detta med en hundrameters galopp på upploppet! Hua! Men det är som jag brukar säga, jag ska inte ha hästarna själv för då kan dom gå som attan. Skulle jag äga en halva i snärtis så hade han helt säkert åkt på någon gaffelbandsskada eller liknande inom en månad!
Men jag kan inte låta bli att se han lite som "min" då ingen annan egentligen kan ta åt sig äran för det han presterar nu. Hade inte jag varit hos Ulf hade han nog varit korv nu. Min bääbis! Han ska iaf få semester ett par dagar nu och återhämta sig eftersom han fick en ganska hård vecka förra veckan.

Peggibajs käns som en Demon i intervallerna men det har hon ju gjort förut utan att prestera någon direkt:P Men hon är harmonisk på ett annat vis nu och hon verkar tycka att det är kul att springa istället för att hon måste för att jag vill det.
Dock blev jag lite ledsen när jag kom hem från Dannero och hittade min häst ute i hagen i regnet skakandes som ett asplöv. Hon som absolut inte får bli kall om ryggen var stel som en cementklump på ryggen när jag fått in henne, jag fick knappt röra henne utan att hon typ försvann ner genom golvet.
Den jävla ryggen som jag har jobbat med sedan jag fick henne torde vara ganska så väck nu. Jag kan inte sluta gräma mig över att jag inte tog på henne täcket men det regnade inte speciellt mycket på morgon och morsan sa att hon skulle ta in na ifall det fortsatte regna. Det blev någon missförstånd mellan morsan och Pelle så hästarna var ute till halv sex på kvällen! Stackars Peggipoo.


Tur att sommarlovet har börjat. Det är så lungt och skönt! I lördags så var jag bakis, körde provlopp, körde intervaller med Peggan, släppte Snärtis på bete, hämtade hö i Landsjö, åt på sibylla, tog in Ulfs hästar, byggde beteshage och gjorde kväll hos ulf. Detta hann jag på 12 timmar ungefär. Notera att det tog ungefär hela förmiddagen att köra provlopp.
Det gäller att sätta ribban för resten av sommarlovet! Dock sa min cpnerv i röven till mig att det här var den inte van vid och nu måste du ta det lite lungt Anna! Min nya plan är att terrorisera den jäveln tills den dör!
Ni som har provat på att ha en riktig jävla nackspärr någon gång (typ sådär så att det gör så ont att man inte kan andas om man råkar röra på huvet) kan tänka er att gå runt och ha den smärtan i röven varje gång ni tar ett steg framåt eller råkar göra någon hastig rörelse åt något håll och då viker sig helt enkelt det jävla benet.
Det kan ju också vara en bra idé att kolla upp det hos T.ex en läkare innan jag terroriserar ihäl den jäveln men det har jag fan inte tid med, jag hatar äckeldoktorer som klämm,er och har sig på en. Nej, Terrorist Javisst!

Måste även passa på att tacka Maria, Kattis, Robert och Jonte för en väldigt trevlig kväll i fredags! Det måste vi göra om!



Nej sängen/soffan skriker efter mig och jag är dundertrött så nu tänker jag faktiskt gå och lägga mig för att sova!



So Long Suckers!

Elak!

Nu är Anna elak, IGEN! Fick på dagens styrelsemöte reda på att Solänget inte kommer få köra något V75 nästa år! Plus att vi tappar 4 eller 6 travdagar! Det är ingen bana i hela sverige som har blivit av med så många travdagar! Våran V75 dag går till Bergsåker som egentligen inte vill ha den och dom andra dagarna går först och främst till Boden, där prispengarna mestadels går till finnarna som åker dit och startar. Idiotiskt!
Rent geografiskt sett ligger ju solänget nästan bäst till av norrlandsbanorna om man ser till hur långt det är till många antalet banor. vi har ju iaf 7 banor inom 25 mil. Det är det varken Umeå, skellefteå eller boden som har! För tydligen så hade vi för dåligt med tränare och hästmaterial på banan som skulle duga i V75 sammanhang. Ja jävligt konstigt eftersom dom drar ner på antalet travdagar runt omkring oss och först och främst på våran egen bana vilket får effekten att vi får dåligt med hästägare eftersom deras hästar inte har någonstarns att starta = färre hästar och sämre material till tränarna som inte vill bo kvar och flyttar söderut eller lägger av. Men det är väl vad dom där jävla kostymnissarna nere i stockholm vill! Nej fy fan, ska vi sittstrejka?


Snabbjobb med Snärtis i morgon, ägaren kommer så det är ju nästan så man får prestationsångest! Bara för att han gick så jävla bra sist jag körde kommer han ju inte gå lika bra igen. Men men egentligen är det väl att gasa det som går och hoppas att det går vägen. Tro vad ulf har för sparring åt han.... Blir spännande!

Sen håller jag fortfarande på att vela fram och tillbaka om jag ska köra Peggan provlopp på lördag eller inte. Hmm får nog fundera vidare. Snabbjobb blir det ju i vilket fall. Blir nog provlopp ifall jag inte får någon att köra ilag med.

Nej nu ska jag vara datanörd och spela lite Black & White innan jag låter min kopiöst trötta kropp sova lite!

So Long Suckers!!!





Jag följde med och släppte Whinny på bete i söndags och fick grymmt snygga bilder!! Bjuder på några stycken!

                                            
© Anna Brandell




Proffstränarn!

Jag har nog kört fler hästar idag än vissa av proffstränarna på solänget. Inga namn nämnda:P 4 st. och bara olika former av snabbjobb. Kul som fan är det iaf, jag är nog beroende av farten. Att det gick bra med allihopa gör ju även att dagen flyter lite lättare!!!

Började med att köra Choklad (han kanske är godast serverad med chokladsås?) en 2åring som faktiskt var supersnäll. Men som många nog vet så är det här med unghästar inte riktigt min grej även fast dom är snälla. Jag vill ha dom riktigt inkörda och världsvana!
Jag frågade Ulf när vi höll på att sela på vilken slaggjord jag skulle ha eftersom han hade tagit den vanliga på Joker (vi körde ilag på banan). Då skrattade han högt, kollade på mig som att jag var dum i huvet och sa: SLAGGJORD?! äh du får väl hålla i dig! Jahapp, det var bara att sätta sig och köra utan slaggjord. Det hela gick faktiskt jättebra, vi körde 2.14 sista 500m. Mycket bra av två bebisar!

Sen var det Boellas tur, HETASET! Not! Fast hon upphör aldrig att förvånas eftersom det var tänkt att jag skulle köra i backen så åkte jag upp dit på en gång och där möter jag och Cattiz Erika som är ute och rider. Jag tänkte inte mer på det utan lufsade upp för backen... då säger Cattiz: eh vart tänkte du köra? jag svarade bara att jag skulle ju köra upp och nerför backen... då talar hon om att Erika höll på att rida Galoppintervaller där. Med en fetnordis!
HAHAHA! skitkul, när vi var påväg nerför backen kommer hon i en hejdundrandes fart uppför (typ två meter ifrån oss) Boella brukar inte vara rädd för fan själv men den där hästen var hon iaf rädd för. Hon blev heltossig så jag beslöt att köra intervaller på rakbanan istället. Boella var duktig hon med. Pressade ner mot 2 minuter blankt i sista intervallen.

Efter det så var det superstjärnans tur! SNÄRTIS såklart, som för övrigt måste ha stått på näsan i hagen för han har skrubbat upp ena framknä och en bit ovanför ögat, klumphäst!
Trots sina bravader så stod ha nog för dagens prestation! Jag hade pratat med Ulf och han tyckte att jag verkligen skulle testa han lite den här gången så jag smackade upp en redan pigg Snärtis innan jag vände upp och jag kan säga att pigg det blev han! 1.43 första varvet och 1.40 blankt andra!
Förstår ni vilken bravur för en häst som för ett och ett halvt år sedan var mer korv än häst! Mina planer på att mörka hur bra han går för att sedan köpa honom själv för en bra penning går nog i stöpet för jag är så stolt över han att jag inte kan låta bli att berätta för allt och alla hur duktig han har varit!! Till och med Ulf lät förvånad när jag berättade det! Jag är faktiskt jättestolt över hästen även fast det inte är min egen!!

Sist av alla kommer då min egen, eh som vanligt typ?
Jag är faktiskt till och med nöjd med henne! Och hon hade ju lite att leva upp till efter turen med Snärtis! Drog på hon alla skydden och åkte ut för att köra intervaller på rakbanan. Hon var sig själv = pigg till tusen. Sen kom jag ihåg det Pelle sa till mig om att inte hålla i henne så hårt eftersom jag då drar ihop hon lite vilket gör det svårare för hon att trava ordentligt och då hon har haft lite problem med traven på slutet så tänkte jag att det var ju värt en chans...
Så jag värmde riktigt ordentligt så hon var mjuk överallt och sen släppte jag iväg aset och blundade nästan för jag trodde hon skulle springa till skogs! Det gjorde hon inte och travade 1.24 som en klocka!!! Jag var överlycklig! Snacka om att hitta nyckeln.
Jag funderade och tänkte att nu ska jag prova hålla i hon ordentligt andra intervallen och köra runt 1.30. Vad gör hon? jo i första lilla "svackan" så fipplar hon med traven och galopperar. Äh tänkte jag och släppte iväg hon igen, vad händer? jo travar som en klocka igen!
Dumma, Dumma jag tänkte jag då! Att jag inte kommit på det tidigare!! Men men nu är det ju löst och Pelle börjar surra om att jag ska köra provlopp med na men jag tror faktiskt att det får vänta ett litet tag tills jag kört lite mer intervaller med na!


Ja Mycket bättre än såhär kan inte en hästdag bli tror jag!
Jag kommer sova gott inatt kan jag lova, bortsett från träningsvärken i armarna då men den käns nästan inte för jag är så glad! Synd nog så brukar sånt här inte hålla i sig så länge i den här sporten så det gäller att glädjas medan man kan! :D



So Long Suckers!!

Snärtis



Power Girl L.G


Boella

© Anna Brandell

RSS 2.0