AllStar!

Egon!
Ja han startade ju som sagt i måndags och gick bra egentligen. Tangerade rekordet på 37.1 med två galopper men vad hjälper det när man blir sist i mål? Ålia kuting är en grotesk häst fartmässigt och öppnade på 31, hur lätt är det för stordrummeln att hänga med då?
Det är väldigt skönt med kuskar som faktiskt säger åt en att dom tror att hästen har ont någonstans för det var precis vad Janne gjorde.
Vi drog framskorna efter värmningen då Janne tyckte att han var på tok för tung fram och inte hann undan. Det gjorde han inte ändå.
Janne kom då med slutsatsen att han nog hade ont någonstans, han sa att det händes som att han höll emot och därför inte hann undan.
Sagt och gjort så ringde jag ner till Gunnar senare samma dag och fick en tid klockan 19:00 nästkommande dag! snacka om schysst veterinär!
Då jag egentligen skulle ha skjutsat ner Johanna till Cattiz för att hämta Pärlan men det inte blev av Pga dålig koppling på bilen = svårt att köra två hästar, bestämde vi att ta det en annan dag.

Men vilken underbar häst han är! Jag lastade honom och åkte från solänget vid 2,tiden eftersom jag tänkte passa på att umgås lite med Cattiz då jag lix skulle åka ner.
Sedan fick han stå ensam i hennes stall några timmar då jag umgicks med Cattiz. Sen bar det iväg till Dannero.

Gunnar är ju helt otrolig, han kom faktiskt ihåg honom sen vi var där i våras! "juste det va den där som var så sne i bäckenet." sa han när jag kom. Sånt är faktiskt riktigt roligt tycker jag.
Vi började böja vänster fram och han reagerade kraftigt på själva böjningen så Gunnar beslöt att bedöva det framknät innan vi böjde resten av benen.
Det blev lite cirkus där ett tag med klippmaskin och brems som skulle på.
En stund vad vi tre stycken som höll i grimman och åkte på fötterna längs gången.
Till slut fick Sylvia (stavning?) på honom brämsen så dom kunde tvätta.
Sedan var det inga problem. de sprutade honom utan lugnande eller brems.
Det blev iaf kortison i vänster framknä samt Metacam som också är inflamationshämmande. 
Vila i två veckor sedan återbesök!
Vi passade även på att ta ett hormonprov för att se ifall han kanske har någon kula kvar i buken eller dyl. Ska bli väldigt spännande att få höra resultatet!

Ousch vilken Wall of text det blev.

So Long Suckers!
 

When the music is gone

Jag älskar mitt jobb. Faktiskt så kan jag säga att jag gör det utan att ens vara lite oärlig.
Jag jobbar med underbara människor, jag får dagligen utvärdera mig själv och mitt sätt att bemöta andra (vilket inte alltid är så trevlig men ack så välbehövligt). Jag får chansen att utvecklas.
Vem vill inte ha ett sådant jobb?

Efter ett inte så roligt samtal med en väldigt god vän började mina tankar att snurra. Konsten att trycka ner en annan människa är nog något som vi alla bemästrar men att göra det utan att ens veta om det är nog betydligt vanligare än vi tror.

Egon mitt hjärtegull ska starta på måndag och vem är superdupermeganervös? Jo Fröken Anna Brandell. jag har varit nervös sedan i tisdags när jag anmälde. Men Egon har egentligen inte så höga krav på sig, springer han bara runt banan felfritt utan att se ut som han var av på mitten är han den bästa häst jag någonsin ägt.
Fast det är ju lite prestige med i det här loppet, Snärtis startar ju också och Egon bara måste vara före Snärtis i mål annars kommer ju Ulf-Arne mobba mig i alla evighet. Sen tror jag faktiskt att egon är en bättre häst men han har ju dock humöret lite emot sig. Vilket Snärtis iofs också har fast åt helt andra hållet.
Janne Norberg i sulkyn känns inte helt fel. Han är ju också känd för att få bra fart på hästar som är lite bekväma av sig precis som Ove A.

Det hände en väldigt spännande sak hemma hos Hanna inatt. Jag sov hemma hos henne då jag efter eh, ett par groggar var i ganska fin form och inte ville gå hem själv i mörkret. Hanna tog soffan och jag tog sängen och täcket. Hanna vaknar någon gång under natten och tyckte det såg hemskt kallt ut för mig där jag låg i sängen helt utan täcke så hon kliver upp, lägger på mig täcket och hämtar en filt åt sig själv. Berättar detta för mig i morse vilket jag tyckte var väldigt märkligt då jag var helt säker på att jag hade täcket på mig då jag somnade. Vi kom fram till slutsatsen att Hanna måste ha gått i sömnen, tagit av mig täcket utan att jag vaknat och gått och lagt sig igen. Mycket mysko.

Politik tycker jag är jätteintressant men vem har tid att sätta sig in i det nu inför valet? jag vet knappt vilka partier som är vilka och ännu mindre var dom står i de frågor som intresserar mig. Jag satt på jobbet och kollade på utfrågningen av Miljöpartiets Maria Wetterstrand. Och lyssnar man på henne kommer ju hela sverige bli underbart inom 2 år bara man röstar på dom. Hur ska jag som privatperson kunna urskilja vad dom egentligen tänker göra och vad som bara är spel för galleriet?

Nej nu får det vara slutfunderat för denna gång. Jag har hört att man ska sova på nätterna, jag vet det låter skitdumt eller hur?


So Long Suckers!

RSS 2.0