Om jag ljuger så är det bara för att jag tror att jag talar sanning.

För och nackdelar med vikt

Smal:
-Blir lättare att klättra i träd.
-Blir lättare att hoppa.
-Blir lättare att ha kamasutrasex

Fet:
-Lär överleva en ny istid.
-Bättre på att trampa sönder saker.
-Bättre på att rulla.

hmmmm.... svårt val det där....


Det kom ännu en djup och otillfredställande tanke smygandes i min hjärna idag.
"Om jag har planerat något, varför gör alltid folk tvärtemot då?"
Sen kom den lite mer otillfredställande tanken
"Om folk tänker göra något, varför har jag då alltid planerat någonting annat?"
Allt blir så mycket svårare när man vänder på tanken och riktar den kritiskt mot sig själv, jag har ingen aning om vart tanken kom ifrån. Jag tyckte det var väldigt obehagligt och tänker förmodligen inte göra om det!


Var precis inne på flashback och fastnade i en tråd om Kissie, tragiskt. Att en så sjuk människa kan stå som ideal för ungdomarna som växer upp? Hur kan det bli så? Vad har ungdomarna för värdegrunder att stå på egentligen när en sådan profil tilltalar dem?
Att det är lätt för unga att hamna lite snett i sina värderingar är ingenting nytt. Men att tro och tycka att en människa lik överlevarna ifrån koncentrationslägren i Polen ser ut som en sund människa och någon man själv vill efterlikna, DET är inte kissies fel. Trots allt gör hon inte annat än att stå för profilen i sig.
Är det inte så att det är vi andra som står medskyldiga till de ungas brist på starka profiler att jämföra sig med, att se upp till, att efterlikna?
Det Kissie gör till skillnad ifrån resten av oss är ju faktiskt inte mer än att ta plats, hon väntade inte på att någon lämnade plats åt henne utan hon tog för sig, provocerade, skapade rubriker, fick publicitet helt enkelt.
Helt enkelt var precis vad hon gjorde också, för utan att föringa hennes arbete på något sätt så är ju ändå den enklaste vägen till publicitet att göra något galet, drastiskt, provocerande och framförallt FEL! Hon gjorde det så grattis till henne.
Men hur kommer man åt all den publiciteten om man inte vill göra något som är fel, om man kanske vill nå ut och stå för det man tycker känns rätt. Det spelar ju ingen roll om jag skriver sjuhundraåttioelva blogginlägg om dagen som är mer moraliskt korrekta än (tänkte skriva bibeln, men insåg mitt misstag.), det når ju fortfarande bara ut till dem som är så pass intresserade redan att dom faktiskt orkar läsa en hel sammanhängande text. 
Jag skulle vilja dela med mig av mina värderingar och synsätt till de unga då jag förhoppningsvis, lite ibland, försöker stå med båda fötterna på jorden.
Men hur? Var? När? och framförallt varför?
Fast jag läste någonstans angående mayafolkets domedagsprofetia att det inte står någonstans att världen faktiskt kommer gå under utan att "världen som vi känner den upphör att existera".
Nu ska jag inte säga att jag är speciellt djupt troende på mayafolkets profetior men om det nu verkligen är slutet för världen som vi känner den så kanske det är så enkelt att människans sunda förnuft och förmåga att tänka klart har eleminerats på grund av avgaser och ett överinformellt sammhälle.

Oj, vad hände? hur kunde ett inlägg som började med för & nackdelar med att vara smal/fet övergå i en diskution om Kissie för att slutligen landa i några rader om jordens undergång.... Tankspridd kanske det kallas!

Men nu ska jag nog ta och försöka slumra till en stund för att återgå till mitt arbete i morgon pigg som en kåt bofink på våren!


Soo Long Suckers!


RSS 2.0