Sista April!

Vad är det vi firar nu då? Eller rättare sagt vad gjorde Jesus för hundrafemtioelva jävla år sedan? Fast det kanske är något politiskt vi firar idag. Äh jag må inte veta riktigt, det enda jag vet är att ikväll blire fest! I Cattiz Ford! Jag är taggad som fan!
Det ska bli fett kul iaf!


Jag hade ju planerat att köra snärtis idag. åkte hem med Cattiz efter skolan och tänkte att morsan skulle ju ut och kolla på Berra vid klockan två så då kommer hon väl hem och byter om så kan jag åka ut med henne. Icke sa Nicke. Hon hade tagit med sig kläder till jobbet så då vart det ingen tur till stallet idag. Fan! Men ska höra om Frida kan rida han i morgon annars får jag köra istället.
På lördag blire provlopp iaf! Tror att Marie sa att jag fick spår tre, bättre än spår två iaf då jag har långvagn.
Så nu får ni hålla tummarna att jag inte behöver åka till sjukhuset efter den persen:P


Nej nu ska jag börja sminka mig!


So Long Suckers!!!

sjukling

Det är precis vad jag är. En riktig sjukling.
Magsjuka eller om jag ätit något tokigt så jag spydde hela natten mot lördag och förrgår blev jag dunderförkyld och är det fortfarande. Men som jag sa i tisdags morse, man har inte mer feber än antalet alvedon man tar:P
Kanske inte så smart av mig att åka till bergsåker två dagar i sträck och må på detta viset för nu är jag totaldäckad och ska bara blogga och se klart på south park sen sova!
Jag körde Peggibajs idag när jag kom hem från bergsåker. Jag trodde hon var sjuk för jag har inte sett henne så lugn på jag vet inte hur länge. Passade på och tog en riktigt lullartur. Vi var ute över en och en halv timme men skrittade jättemycket. 3 varv på slingan och två vänder upp till sopbacken. Jag tror det är bra för hennes psyke att bara vara ute och gå och kika på alla saker runt omkring utan några riktiga krav. Men sjuk var hon då inte för så fort jag började trava så blev hon i gasen kan jag lova.


Nej nu blire south Park sen sova sova sova! Behöver nog det om jag ska orka med morgondagen!So Long Suckers!

Det här har jag gjort idag inlägg

Jag ska nog köpa en tältsäng och flytta till stallet. Jag har varit hemma 2 timmar idag på hela jävla dagen.
Först så hade vi fodring så åkte ut på solänget vid 7. Släppte ut, mockade och gjorde klart. Jag hade lovat Lindahls att köra Comet med sidstroppar då han trycker arslet mot skalmen när han galloperar och ni som har provat att få en sneställdhäst att trava vet hur enkelt det är. Dom kom runt nio och då var jag och mor precis klar.
Fan vad svårt det är att köra ponny, kan lova att det tog ett tag innan man fick in rätta feelingen. Ulf Arne och Frida tyckte nog att jag såg väldigt tuff ut där bakom min shettis, men helt seriöst så är det grymt bra träning! När vi kommit in med ponnysarna och gjort dom klar så var det bara till att slänga ut morsan och Fru Larsson att rida/köra intervaller med Santana och Svarten.
Då jag satt utanför Ulf Arnes stall och väntade på att dom skulle komma tillbaks så vi kunde åka hem någon gång kom Ulfen på den utmärkta idén att jag kunde ta kvällen i hans stall. Självklart, jag hade ju egentligen ingenting vettigare för mig utom att ligga hemma och såsa.
Passade på att ta in dom lite knepiga märrarna och tvååringen så slapp jag brottas med dom på eftermiddagen. Lämnade gammvalackerna och Järvali ute till senare. Kastade ner hö och gjorde klart i stallet så det enda som va kvar var att slänga in hästarna och ge hö.
hem och såg på travet/sov.
Ut på stallet igen vid halv 4, tog in Ulfens hästar och gav hö. Sen så kom jag på att Valle skulle ju blistras så gjorde det på en gång då jag lix väntade på att Fru Larsson skulle komma så vi kunde ta in hästarna.
Gjorde klart i vårat stall sen åkte vi hem.
Fråga mig inte hur jag lyckas fylla så många timmar med så lite men det blev ganska mycket surr och rökning därimellan också. Det är så det ska vara!

Så nu sitter jag och väntar på att Cattiz ska komma så vi kan åka upp till Tjohanna då VPV har sammanträde igen.
So Long Suckers!

Nackspärr!

Fy fan vilken knepigt ord men det är iaf det jag har dragits med hela förmiddagen och tro mig det var inte trevligt! Jag tog mig inte upp ur sängen förren klockan var närmare 1! av den enkla andledningen att jag inte kunde lyfta huvudet. när jag skulle vända på mig i sängen fick jag ta tag i håret och lyfta på huvet med armarna för så fort jag använde musklerna i nacken kändes det som att huvudet skulle ramla av. Något skumt! Men vips vid klockan ett så började det att avta och nu är jag bara typ lite muskelöm och har lite problem att luta huvudet åt sidorna. På köpet missade jag även min tandläkartid! SKIT! men ringde dit och fick en ny tid i morgon klockan halv nio.

Funderade lite över vad Åsa sa om att rida in hästar igår, just det att ifall man nästan bara hoppar upp och far ut och rider ilag med andra hästar brukar dom mest bara följa med istället för att hitta på massa dumheter. Så nu funderar jag på att slänga upp nån självmordspilot på Peggibajs och skicka ut dom att rida istället för att hålla på att tjollra så jävla mycket.... måste bara hitta den piloten! Det löser sig säkert.
So Long Suckers!

Sober

Pink - Sober


I don't wanna be the girl who laughs the loudest
Or the girl who never wants to be alone
I don't wanna be that call at 4 o'clock in the morning
'Cause I'm the only one you know in the world that won't be home


Ahhhh-Ahhh, sun is blinding
I stayed up again
Oh, I'm finding
That's not the way I want my story to end


I'm safe up high,
Nothing can touch me
But why do I feel this party's over?
No pain inside
You're my protection
But how do I feel this good sober?


I don't wanna be the girl that has to fill the silence..
The quiet scares me 'cause it screams the truth
Please don't tell me that we had that conversation (I know we did)
I won't remember, save your breath 'cause what's the use?


Ahhhh-Ahhh, the night is calling
And it whispers to me softly, "come and play"
But I, I am falling
And if I let myself go, I'm the only one to blame


I'm safe up high,
Nothing can touch me
But why do I feel this party's over?
No pain inside
You're like perfection
But how do I feel this good sober?


Comin' down, comin' down, comin' down,
Spinnin' round, spinnin' round, spinnin' round
I'm looking for myself,
Sober
Comin' down, comin' down, comin' down,
Spinnin' round, spinnin' round, spinnin' round
Looking for myself,
Sober


When it's good, then it's good
It's so good 'till it goes bad
'Till you're trying to find the you that you once had
I have heard myself cry, never again!
Broken down in agony
And just trying to find a friend

I'm safe up high,
Nothing can touch me (Nothing can touch me)
But why do I feel this party's over? (why do I feel this party's over?)
No pain (no) inside (no)
You're like perfection
But how do I feel this good sober? (how do I feel this good sober?)

I'm safe up high, nothing can touch me
But why do I feel this party's over?
No pain inside, you're like perfection
But how do I feel this good sober?
How do I feel this good sober?

Blott en dag.

Det har varit en ångestens dag idag kan jag lova!
Jag blir väldigt sällan rädd men väldigt lätt osäker, speciellt på mig själv och mina förmågor att göra olika saker.
Ta T.ex. ridningen i Mjäla idag, var nära att åka av förra gången och trots att jag inte är rädd att åka av så får jag någon form av ångest av att sitta på hästryggen igen. För tänk om jag gör fel? Äh jag vet fan inte vad det är jag oroar mig över. Nånting är det iaf.
Men ridturen gick alldeles ypperligt så nu sitter självkänslan där igen!

Jag har även kört Peggan idag! Även där har oron och ångesten varit på topp då jag gått och grubblat hela dagen på hur det kommer att gå, ifall hon kommer slå eller varför inte resa. Grejen med Peggan är att det enda som tvivlar på att jag skulle klara av henne är jag själv, även om hon inte sköter sig fläckfritt. För om man tänker efter, hur många år har jag kört häst/ponny och alla har inte varit jättesnälla. Sen har jag juhaft mina åkturer och löst även dom problemen.
Så vad är det då som gör att jag inte litar på mina förmågor då alla andra gör det? Skulle kanske vara en idé att jobba på självförtroendet lite kanske.
Turen gick iaf jättebra och jag är nöjd med både mig själv och hästen!

Satt och funderade lite när jag körde Peggan idag, den kärlek jag hade till Acke kommer jag nog inte få till någon annan häst igen. För mig är Peggan bara en häst i mängden, en av alla dom jag brukar köra nu och då. Inget speciellt eller "min häst". Då tar snärtis större plats hos mig på det sättet och det är inte ens min egen häst. Det är ganska skrämmande. Med Acke var det en helt annan sak, han var min och det kändes varje gång jag tog i honom och på något sätt var det ömsesidigt. Jag var hans på något vis också. Jag önskar inte annat än att få ha samma relation som med Acke med en annan häst igen, men det är nog mycket möjligt att jag inte släpper en till häst så tätt inpå mig igen, iaf inte på ett bra tag.
Jag satt och kikade på Johannas blogg ikväll och såg låttexten som var så klockren. Den satt verkligen ord på mina känslor.
Just den biten när man gör något annat och kommer på sig själv att inte tänka på hur stor saknaden är och vad han betydde för mig. För jag vill inte sluta tänka på det, aldrig någonsin.
Tårarna rinner och tankarna för mig till Cattiz. För jag ser det så väl. Jag vet vad hon går igenom, masken är på och det går bra att prata om det men kollar man lite djupare så ser man saknaden långt därinne, undangömd för publik.
Två verkliga personligheter har lämnat oss.

So Long Suckers

If tomorrow never comes!

Let´s hope so!
Paniken slog mig för ca en halvtimme sedan då jag tänkte gå och lägga mig, jag börjde då fundera på ifall ja skulle till tandläkaren i morgon men insåg att det var i övermorgon för vi har ju ridning i morgon. Då slår paniken till! Gah, fan, jävla skit vi har ju prov i morgon! ett big ass prov! Och jag har inte pluggat någonting. FAN FAN FAN FAN!!!! Det är alltså ett prov på allt vi har gått igenom på ridningen och då jag varit borta så mycket känner jag mig som ett blåbär! Hon sa sist att på provet skulle vi redovisa bla. hur benen rör sig i olika gångarter. AHHH! skit, försöker febrilt komma på hur benen rör sig i galopp men det står still i hjärnan och då jag glömde datorn i Cattiz bil får jag lov att sitta vid farsans gammburk. Kollade upp lite saker jag var osäker på och nu käns det som jag har ganska bra koll.

Benförflyttning i vänster Galopp:
Tretaktig gångart.
Höger bak
Diagonalt Vänster bak och höger fram
Vänster fram
Svävmoment


Benförflyttning i trav:
Tvåtaktig gångart.
Diagonalt vänster bak och höger fram
Svävmoment
Diagonalt höger bak och vänster fram
Svävmoment


Benförflyttning i skritt:
fyrtaktig gångart.
vänster bak
vänster fram
höger bak
höger fram
inga svävmoment.


Normalvärden häst:
Andning 8 - 16 andetag/minut i vila.
Puls 28 - 40 /minut.
Temp 37 - 38,5 .


Jag tjyvkikade faktiskt inte!!So Long Suckers, nu ska jag bara komma ihåg detta tills i morgon.Blir det seriöst inte bättre än såhär?!


© Anna Brandell

De é Ba å slå ihäl!

Det ska bli mitt nya motto! jag har iaf utövat den metoden på hela hästlektionen idag, vi har pratat om skador i rörselsemekaniken.

Snärtis OHH Vilken stjärna! Körde snabbjobb igår och han var superduktig!
1.50 första 1000, och 1.40 sista 500! Det är supersnabbt för att vara honom!
Att jag sedan fick reda på att Frida och en kompis hade ridigt ordentligt dagen innan gjorde ju inte prestationen sämre!
Så nu laddar vi för nå provlopp snart!

Peggibajs fick även hon ut och röra på sig en liten sväng igår! Pella som körde såklart så hon fortfarande är "något överladdad". Men tror att jag ska ta mod till mig och köra henne själv i morgon om det inte är så mycket hästar ute. Jag har ju trots allt slaggjord så med lite mer attityd och bestämdhet från min sida SKA det gå bra. Jag tror jag har min akilleshäl just där, mitt självförtroende. Om man tänker efter lite så vet jag ju faktiskt nästan vad jag håller på med och om inte annat så vet jag att jag har alla rätta reflexer ifall det skulle hända något. Trots allt, det värsta som kan hända är att man dör right? Och det ska inte vara så farligt har jag hört!

2-åringsserien startar ikväll!!!! Spännande då båda våra bebisar ska ut! Jag tror dom är ganska rutinerade om man jämför med resten som är med så det ska nog lösa sig bra, bara Pelle klockar ordentligt!!!
Ulfen ska ut med Chocklad och Järvali också! kan hända att det blir lite mer spännande men Ulf brukar ha bra pli på småhästarna.

Jag var ju på Bergsåker i söndags och om jag ska vara helt ärlig så kliade det i fingrarna efter att köra lopp! Det går ju inte att undkomma att det är kul som fan! Men Den tiden är över nu käns det som:( Om ingen har någon ponny dom vill att jag ska köra vill säga.

Nej nu ska jag kissa sen kanske man ska göra något när man lix är på skolan.

So Long Suckers!!

Vad ger oss rätten?

Jag och Cattiz talade lite häromdagen om vad som egentligen gav oss rätten att bestämma över så mycket, vi kan ju i vissa fall till och med bestämma över liv och död. Det är ett ganska stort ansvar tycker jag.
Men det är inte det jag tänkte skriva om idag.
Jag sitter just nu och tittar på hästhoppning, det är alltså levande varselser som vi tycker oss ha rätten att bestämma över (sen är ju djuren ganska så dumma som låter oss göra det.)
Men det värsta av allt är ju att vi gör det genom smärta eller hot om smärta.
Ta bettet T.ex. om du inte går åt höger drar jag i en metallgrej tills det gör så ont att du går åt höger. Samma sak om man ska stanna, stannar du inte så drar,sliter eller rycker jag tills du stannar.
Säger jag åt dig att hoppa så slår, piskar och sparkar jag dig tills du hoppar.
Säger jag åt dig att springa fort så är det fortfarande samma sak.
All hästhantering går egentligen ut på diverse hot om obehag. Det är ganska skrämmande tycker jag.
För hur mycket vi än skulle vilja bara vara snälla och mysiga med våra hästar så är det ju ohållbart för då får man ju 99% av gångerna en häst som tar över och blir ohanterbar. Lite problematiskt dilemma tycker jag.

Pelle Körde Peggibajs idag (lejde bort eftersom hon vilat en månad!). Damen i fråga var VÄLDIGT i gasen kan jag lova, såg mest ut som en yster tvååring som tryckte arslet mot skalmen och inte kunde skritta. Slappnade dock av efter ett varv på slingan. Svarten hade inte dirket bråttom någonstarns så det kändes som ett utmärkt hästbyte från min sida ;)
Pelle ska få fortsätta köra henne ett par gånger till så hon lugnar ner sig lite innan jag sätter mig baki rumpa på hon.

Nej nu ska jag sova, Blir upp och köra Coin och kanske snärtis i morgon. Sen blire hökörning, finns det något roligare? JA!So Long Suckers

Kalla Fakta

Nu har jag två kvällar/nätter i rad suttit och kollat på gamla avsnitt av Kalla Fakta, det går att se dom i efterhand i TV4 Anytime.
Just kollat klart på ett program om någon kille i Findland som fått nå knäpp i huvet och sprang in i sin egen skola och sköt ihäl 10 personer.
Vad är det som får folk att göra något sådant? Och varför just på en skola, sin egen skola?
Nej jag fattar ingenting, dom flesta har ju förhoppningsvis en spärr som gör att dom inte hittar på sådant.
Skulle vara intressant att veta vad det var somgjorde att den spärren släppte för honom. Jag är lite lur på att möjligheten finns att den kan släppa hos alla bara man blir tillräckligt provocerad.
Jag tycker iaf att ju mer dom visar i media att sånt här har hänt ju mer händer det, precis som att dom får inspiration och idéer. För annars hur skulle folk komma på att skjuta folk på just en skola?

Nej nu ska jag fortsätta att dokumentärhora lite.... Jag känner hur extremt allmänbildad jag blir, intressant är det faktiskt också.


So Long Suckers

Upprörd!

Ursäkta min bloggfrånvaro, den beror helt enkelt på att jag inte har haft något vettigt att blogga om. Orkar inte sitta och skriva "dethärharjaggjortidaginlägg".
Det där med inavlade hundar rann ut i sanden.

Som rubriker kanske avslöjar har jag blivit upprörd idag, jätteupprörd!
Jag och Cattiz ska göra ett stort jävla arbete om israel-palestina konflikten och det är skälet till min upprördhet.
Jag är ingen direkt Judehatare men risken finns att jag kanske blir efter detta är klart.
Alltså, till Judarna. Det är ju så jäva synd om dom som har blivit trackasserade och förföljda överallt, till och med nästan utrotade av Hitler!
Under slutet på 1800-talet så började Judar från Ryssland invandra (eller återvända) i Palestina med målet att "ett genom offentlig rätt garanterat hem i Palestina". Inte så synd om dom kanske?
Sen så var ju inte Hitler speciellt snäll när han utrotade nästan alla judar i Europa under andra världskriget det håller jag med om.
FN tycket jättesynd om Judarna och kom på den brillianta idén att: JA vi ger dom ett eget land för det är så synd om dom, vi ger dom halva Palestina! För varför skulle det bli problem med att ge dom ett land där det eh, bor fullt med folk?
Så dessa Judar/Israeler drev bort 750 000 Palestinier från deras land, och när Palestina och diverse andra länder ville ta tillbaks deras mark så försvarade israelerna sig inte bara utan dom tog över mer mark! Sen tjaffsar dom om att dom vill ha Jerusalem som huvudstad. Fortfarande synd om Judarna?
Njae jag vet inte. Jag har inte kommit så långt in i uppgiften än utan är bara i början på min "reserch" och kommer säkert ändra åsikt sedan när jag har läst lite mer om hur det faktiskt gått till.
Lämnar länken till hemsidan jag läst på i slutet av inlägget.
Nej jag är verkligen ingen Judehatare, men om det är så som det står på denna hemsida så tycker jag att det är lite skumt, och inte alls speciellt synd om Judarna/Israelerna nu.
Återkommer senare.


Jävla liv på skolan idag, det var nå tjaffs med Tjohanna och Mathilda, jag och Cattiz va med på något hörn också tror jag. Jag förstod som inte riktigt vad det hela handlade om men det kanske är lika bra. Vet inte ens om jag är riktigt inblandad någonstarns. Äh vafan det torde märkas isåfall.http://www.sakerhetspolitik.se/templates/Level2Page____539.aspx


So Long Suckers!


RSS 2.0