Min fågel har tagit livet av sig!

Ja det är faktiskt sant! min fågel har dött idag! det är andra nu på typ ett halvår... ska nog inte ha fåglar..
Jag låg och sov på soffan och morsan kom in och frågade vart Lotta (fågeln) var någonstarns, jag skällde på morsan och sa att hon har väl säkert flyge ut för dom hade lämnat altandörren öppen men hon kan nog inte flyga ut där egentligen för vi har typ som ett myggnät för. Jag och morsan går runt lite i huset och tittar vart fågelfan har tage vägen och så kollar jag mot vasen med den föredetta rosen på bordet i finrummet. hmm det var bara en pinne som stack upp där tidigare och nu är det två?... jo tro't eller ej så var det stjärtfjädrarna som stack upp och eftersom det var ca 1 dm mkt vatten i vasen så hade hon drunknat..... kom igen! hur många fåglar drunknar i en vas med 1 dm vatten?! men rent teoretiskt så har hon ju antingen tagit live av sig ellerså ha rhon suttit och nopprat med huvudet neråt på pinnen till den föredetta rosensom hon brukar och tappat fotfästet och tippat ned i vattnet och eftersom vasen var såpass smal så kunde hon inte röra sig och drunknade... är det typ höjden av otur eller?! jag borde få nå pris eller nått!'

Aja det gick bra i lycksele i går och vill det sig väl så ska jag och maria fara och köra bygdetrav med skitisar den 15!!! fan vad kul!

Körde Acke idag och han kändes riktigt fin idag för ovanligheternas skull.... han tyckte väl synd om mig på grund av fågeln som hade dött !

Orkar inte skriva nå mer nu men vi höres och kanske syns någe framöver.. pöss pöss!



Umåker!

Dagen började med att jag fodrade hästarna och släppte ut Svarten, Jojje och Santana. Acke fick stå inne för jag skulle köra.
Selade på och han var som ett stort mongo, Dom andra hade ju gått till hagen och han var den ensammanste själen i världshistorien!
Till slut så hade både han och jag alla grejjor på oss så det bar av ut mot innerplan... skrittade ett och ett halvt varv innan jag började trava. Han var så dålig att jag bara ville grina, och det blev nästan inte bättre..... plågade honom ändå 5 varv på innerplan mestadels skritt då.
Sen så masserade jag och stechade.
Lämnade Acke på gången för att hämta Jojje och slänga ut dom på betet, Acke hade dock  knäckt en kätting när jag kom tillbaka så han stog mer utanför stallet.
När jag var på väg över körde Ulf Arne förbi med magnussons mära och frågade ifall jag kunde hjälpa till att sätta lillhästen (Marias 1åring) för vagn. Javisst sa jag i god tro att jag skulle få leda!
Väl tillbaks på stallbacken så selade vi på Nöten och Ulf arne frågade ifall det inte var bäst ifall jag körde eftersom då kunde han och kia? hålla i istället. aja tänkte jag det är nog tryggast så.
Upp i vagnen och så bar det av! Hon var ganska snäll ... hoppade och stutsade lite från början och när vagnen tog i rumpan men sen gick det bra! HAHAHAHA Jag har kört Marias häst före henne:P

Dagen gick och jag gjorde väl lite ditt och datt, orkar inte rabbla upp allting... inget som är värt att berätta utom att jag åkte som ett snöre efter Valle när jag skulle leda in honom i boxen efter att Ulf Arne hade skott honom! Och självklart står Uffe kvar längst bort i stallgången och skrattar! bara tur att jag fick in honom i rätt box!

Sedan bar det av till umeå!
Vi hade Assars stora bil! men ricky körde och man tror att det ska vara bra med benutrymme i en sådan stor bil! Haha! det fick jag de... körde knäna i ryggen på Ricky hela vägen!

I Umeå gick det inte så bra Valle var näst sist på 38,? och Tulla var diskad så hon får inte starta i Lycksele och Solvan var distanserad efter gallop! Tjihi! kul dag på jobbet!
Sedan körde Ulf Arne någon häst i lopp 8 så vi stannade och tittade på det, När upploppet kom så satt han som trea i andra spår och kom precis ut och då galloperade hästjäveln! åter diskad!!!!! Haha! Uffe torde ha vare jävligt nöjd!

Sov som en gris på vägen hem!

Fredag!

Sov till klockan tre idag! och när ja vaknade åt jag godis och tittade på tv, satt vid datorn och laddade över bilderna från kameran också... sen åt jag och åkte ut på stallet!

på stallet körde jag Acke på rakbanan! Han blev helt galen på vägen ut för Pelle körde förbi med Santa och Acke ville följa med, enda problemet var att han inte kunde springa! Ha Ha!
Skrittade ett och ett halvt varv  runt rakbanan sen provade jag att trava på hemåtvägen men han travade så jävla dåligt att jag smackade på han så han fick gallopera istället. och det var som att han blev lite gladare och galloperade på iställer för att bara springa och bromsa... så gjorde så en och en halv vända till! tror det är nyba kösningen på ryggproblemet faktiskt... för hur bra är det när han bara springer och bromsar?

Maria söderström har invarderat mitt hus! just nu ligger hon uppe på mitt rum i min säng och sover! för vi ska till Lycksele i morgon med Lindahls! så jag får ligga på soffan! vilket jag iofs alltid gör men ändå! jag får ju inte sova i min säng även ifall jag skulle vilja!

Aja vafan, nu måste jag nog försöka sova så jag kommer upp i möra!!
hej hopp gummisnopp!




© Anna Brandell

Bete!!

Idag klev jag upp kl 07:15 och konstigt nog så var jag ganska pigg med tanke på att jag somnade ca 03:30! men jag är inte den som klagar ;) rökte en halv cigg sen satte jag mig på mopedhelvettet och åkte ut till stallet. Det är ca 3 kilometer dit och det tog 20 minuter! vi hade världens jävla motvind så det var nog att mopeden tog sig framåt över huvud taget!
Väl framme efter den blåsiga färden väntade jag en stund på Pelle innan han kom ner från fikarummet *tro vad han gjorde?* sen tog jag Acke och Jojje och Pelle tog Santana och började den långa färden mot betet! (det är säkert en halv kiometer!) Acke och Jojje var snäll men Santana var ett mongo! Haha rätt åt Pelle! *fråga mig inte varför*
Dom flög som nå tok i hagen och var ganska småkul att titta på en stund och eftersom jag är så jävla smart så tog jag ju med mig kameran! så jag fick ju iaf några snygga bilder på dom.
Carro och elin kom över med sina hästar också så passade på att ta lite kort på dom med!

Efter den långa promenaden tillbaka till stallbacken så tänkte jag att jag kunde ju gå förbi Ulf Arnes stall och se ifall Ricky var där för då skulle jag fråga ifall jag kunde åka med han till umåker i morgon och knäppa lite kort på bland annat hans häst! Fast det är ju en dödssynd att tro att man kan titta in huvudet i det stallet utan att åka på något att göra! :P Det var bara att ta på sig handskarna och leda Marias jävla Mongounghäst när dom satte henne i vagnen för 5e gången! bockelibockbock ut ur stallet! gick lugnt en stund sen lite till bockelibock! sen var hon faktiskt riktigt snäll... fast hon som sagt HATAR mig för när hon typ bockade så fan siktade hon på mig tror jag... det var fan bara att passa sig:P åter i stallet så knäppte vi lite kort på PilElden som skulle upp på hemsidan till nånting ricky hade komme på... Han är så finurlig han!

Sen så kom Carro och ville titta på korten och jag frågade Ricky ifall jag kunde åka med han till umeå och då sa Carro att jag kunde ju lika gärna åka med hon och Frida för dom skulle också dit! Perfekt tänkte jag... lixom hur kul är det att åka med Ricky och Assar till umeå?! Men Carro ringde dock nu ikväll och berättade att Frida hade så helvetiskt dåliga däck på sin bil att hon inte vågade köra till umeå med den så det blir att åka med Ricky och Assar ändå:P

sedan åkte jag hem och sov i tre timmar!

åkte ut på stallet igen och tog in hästarna från betet... alla skötte sig superbra!
Tog ut och masserade Acke lite och ryggen ser riktigt bra ut nu faktiskt!
Sen kom Lindahls och körde sina små köttbullar och dom hade med sig fika! Gotteligottgott!

Åter hemma så kände jag att jag var nog fan lite hungrig och tänkte ta mig en macka men medans jag gick från hallen till kylskåpet för att ta fram smör mm.. så hade jag glömt bort vad jag skulle hämta och att jag nog var hungrig... så nu sitter jag här och har fortfarande inte ätit någon macka... SenilAnna!!! nu kommer jag ju iofs ihåg det men nu orkar jag bara inte:P... är lite LatAnna också:P

ähh vafan! nu ska jag ut och röka sen ska jag nog försöka pallra mig i sängen så jag kommer upp i möra!
slänger in lite bilder från betet!

                         
© Anna Brandell

SenilAnna har slagit till igen!

Jag får ju nå fel snart... lixom hur lång tid tar det för mina hjärnceller att bli nykter igen? resten av mig är ju så gott som nykter:P
Dagen börjar med att jag vaknar ca 5 gånger i morse och tittar på klockan ovanför teven det står på halv 8 alla gånger och det slår mig som inte att klockjäveln har stannat nej för guuud vad konstigt det var att först inte solen hade gått upp och klockan var halv 8, sen var det lite konstigt att morsan inte var på jobbet när klockan var halv 8, och sen vaknade jag ett par gånger till och klockan var bara halv 8 innan brodern klev upp och klockan fortfarande var halv 8?! Hur kunde detta gå till?!och innan jag tittade på min mobil och insåg att klockan vakntiskt var halv 10 så undrade jag ifall jag höll på att bli tokig.... man kan ju för fan inte somna och vakna igen 5 gånger på bara några minuter?! eller???

Eftersom min sovro var väääldigt störd så försökte jag inte enns sova något mer så jag åkte ut på stallet och surrade lite med Jimmy och Dennis och sen kom Carro så då surrade jag bort lite av hennes dag också:P
Tömkörde även Acke idag och han kändes riktigt fin! äntligen börjar det bli bättre!

Åkte hem och åt.

Ut på stallet igen och jag ber morsan stanna till vid kiosken för jag hade helt slut på snus. Hon i kiosken höll på att stänga men kom ut genom dörren och frågade ifall jag ville ha något? och i all min förvirring så säger jag ja! ett marlboro light! ok säger hon och hämtar såklart detta åt mig. sätter mig i bilen och tittar på vad jag har i handen... jo! ett paket marlboro light och en femtiolapp! Vafan! jag skulle ju köpa snus?! hur gick det här till?! fattade nada... jag som inte enns röker marlboro light?! jag börjar bli seriöst orolig!

I morgon ska vi släppa ut hästarna på bete. Äntligen! hoppas på bra fotoväder så kommer det kanske lite nya bilder i morgon! om jag kommer ihåg kameran vill säga:P

Aja nu ska jag pallra mitt senila arsle i sängen! hane bra!

Finväder!

Det är riktigt fint väder idag! regnar som spön i backen och blåser kallt!
Trav på solänget var det också. Ulf arne var 4a med Trollboll och vet inte om han fick pengar med payen.
Jojje fick inte enns starta då han var dynghalt när han for ut på banan! stackars jojjepojje, så detta kanske är slutet för honom :( Ackes lekkompis!

Men nu är Maria och Bea på väg hit och vi ska se på film! så jag har faktiskt städat, röjt undan all dynga på bordet och damsugit mattan som var ganska äcklig.... hoppas dom hyr någon bra film!.

Hejdå!

jag är ju tamefan senil?!

Ja jag vet att jag är lite virrig i kupan men det var längesedan det var såhär illa (helgens övningar har tage hårt åt min lilla hjärna)
Vaknade idag med ett ryck och fick panik när jag tänkte efter att fan startlistorna till Lycksele kom ju ut förra helgen`?! borde det inte vara tävlingar den här helgen då?! och jag satt och funderade och funderade ungefär såhär: * Fan jävla skit! måste kliva upp och klä på mig så jag hinner med Marie! fast justefan! första start var väl halv 12 och kl är 12:00 nu! Gaaaah... varför ringde dom inte då?! Panik! men..... det kanske var nästa helg?! eller?!?!?!?!?!?!?!?!?!* ja ni förstår vilka problem jag hade speciellt eftersom jag var nyvaken och det tar minnst en halvtimme för min hjärna att börja fungera som normalt. men gick efter en cirkus kvart och kollade på ponnytrav ifokus och där stod det ju självklart att det var nästa helg!

Satt även en lång stund i morse och funderade på ifall det var lördag eller söndag idag. kom efter cirka en haltimme fram till att det var söndag efftersom det var trav på Måndag och dett är i morgon.... eller?!

åkte ut på stallet och skrittade Acke som kändes åter fin, men när man joggar är det som att han inte riktigt tror sig att länga på stegen. men det kommer väl när han fattar att det inte gör ont.
Hade faktiskt inte några speciella minnesförluster på stallet!!!

Sen kom Maria hem till mig för hon hade tråååååk! så då såg vi på en film och sen åkte vi ut till källan för att titta på ponnykrakarna!
Men när vi kommer fram säger Maria: Vad fan är det för idioter som kör fort kl22:30 en söndagskväll? och mycket riktigt var det en jävel som var och körde intervaller på rakbanan?! Nyfiken i strutar som vi är åkte vi över till stallbacken för att spionera när dom körde in men ingen av oss kände direkt igen människan eller hästen! vääääldigt mysko!

Åter till min sinnesförvirring satt jag och kollade på något skitprogram på teven när det slog mig hmmmm.... Har jag Bloggar något idag?... hmm funderar fram och tillbaka på ifall det jag nu vet att jag skrev igår kanske jag skrev i morse... eller?! ja ni förstår vilka issues jag har?!

Aja senil som jag är är det nog bäst att jag går och sover!
Kram och sov gott till alla som är lika mycket idioter som jag och är uppe vid den här tiden!


Tulla och Solvan i hagen
©Anna Brandell



Midsommar!

Tanken var att jag skulle fira midsommar ute i sommarstugan med mamma, Pappa, Mormor, Lisbeth och Pelle men som tur var drack jag bara en halv cider till maten så jag for hem när alal började bli dryga och jag var less, hur kul ar det att spela kubb egentligen?! INTE SÅÅÅÅ KUL!
så jag åkte hem och tänkte att jag får väl sitta i min ensamhet och supa till lite grann.
Då ringde Salome! hon frågade om jag hade cigg, det hade jag inte. men hon och hennes lilla kusin som för övrigt var jävligt cool kom förbi mig och vi drog ut för att ragga någon som hade cigg då jag hade vare utan hela dagen!
kvällen gick och vips så satt vi hemma hos mig igen och spelade gitarr!  Salome och hennes kusin gick från mig ca 03:30 och då kastade jag ikull mig på soffan och somnade som en stock!

Vaknade första gången kl 12 då Morsan och Farsan kom hem från stugan, klev upp och åt lite och drack massa vatten sen somnade jag igen.
Vaknade kl 15:00 drack ännu mera vatten och glodde på tv tills vi åkte ut på stallet.

Körde Acke!!!! Han kändes riktigt bra och skrittade på som tusan! det började dock att åska och jag som är liiiiite hysterisk rädd för åska körde in fort som fan! Men var ändå supernöjd bara över att ha kört han igen och han kändes inte som en kratta!

Nej men nu ska jag dra ut tummen ur rumpan och redigera resten av bilderna från solänget och skicka dom till Ricky!


Bye Bye!


Midnattstravet!

Jag har riktigt kul faktiskt! var sådär lämpligt till på gränsen till olämligt onykter hela kvällen men jag tyckte att jag skötte mig ganska bra faktiskt! om man jämför med hur det brukar sluta.....

Hubbe slutade diskad efter ca 500 meter men Maria sörjde inte för det verkade det som :P

aja jag mår inte sådär jättebra för tillfället så orkar inte sitta här nå längre.
Men men cya!


Åter igen nytt unika besökare rekord... 11 st!!!


Midnattstravet 2008!

Midnattstravet 2008 här kommer vi! *hoppas det inte blir regn*
Jag och Morsan har vare på systemet idag och handlat för 700 spänn....vi köpte myycket cider.. jag kommer få ont i magen. men men det är väl sånt man får tåla gissar jag på.

Jag såg kineser köra shetlandsponnyer igår...haha det roligaste var när kevin skulle utalla deras namn! HAHAHAHAHA chingala hadjala hadjala!

häromdagen slog jag rekord på bloggen såg jag också! hela 10 st unika läsare! Fett coolt!

Fan jag har lite bloggtorka därför jag inte skriver så intressanta saker:P

Acke får leva några veckor till iaf!

Ja han har tur den älskade lilla jävlen! kiropraktikern kom igår och hon var ganska chockad över hur han såg ut. han är ju inte någon direkt vacker syn för tillfället! han har fallit ur jättemycket över ryggen och rumpan sen så skjuter han upp ryggen så han ser ut som en kamel:P
Vi förklarade för kiropraktikern hur han hade vare sådär konstig förut och att han hade startat i östersund på den där hämska banan och att jag hade kört fort veckan efter.
Hon knådade och knäckte och till slut sa hon det vi hade trott litegranna med, att han var överansträngd i ryggen efter östersund! och sen då körde jag fort med han en vecka efter och då blev det hela ännu värre och till slut fastnade musklerna i som ett kramläge, Fan tänk att gå runt med kramp i ryggen hela tiden?! att han enns har rört på sig är ett under.
Så han fick lite laser och så visade hon hur jag skulle massera och strecha ut ryggen! så nu blir det vila och sen ska vi börja skritta igång igen, men det känns långt till någon start. Men den där ponnyn har förvånat en förut.

Tro egentligen hur många hästar som blev dåliga efter östersund?


Sen kom Maria på den fantastiska idén att vi skulle fara och bada i Näveltjäl efter vi hade vare och tage av täcken på Gregers hästar och det tyckte jag skulle bli skitbra att få bada fötterna iaf lite granna så jag får kyla av dom, har förresten fortfarande bajsont i fossingarna!
Men det hela slutade med att jag fick bada! för maria stog och hoppade på flytbryggan så det kom upp vatten på fötterna och då ramlade hennes jävla mobil i vattnet! och vem vick hämta den? inte Maria iaf :P så av med  byxorna och plaskade i vattnet och det var riktigt varmt faktiskt:P så jag tog upp mobilen och fick åka utan trosor hela vägen hem till Maria då mina var dyblöt:P Tur att maria var så snäll att jag fick låna ett par av henne:P Hon är så generös! men aja .. jag fick ju kyla fötterna iaf! :P


Och jag får ju lite beslutsångest angåeende Powergirl! fan jag är så jävla sugen på att ta hon men kan ju inte göra det så länge jag har Acke kvar, och känns ju surt att he bort han nu?! hmmm..... Fan var less jag blir!


 VS None
©Anna Brandell


Jag saknar Cattiz!

Mina fötter är sönder!

Vaknade i morse och kunde nästan inte gå! har så sjuhelvetiskt ont under fötterna så jag håller på att dö! Har smort och grejjat på hela morgonen men det verkar inte hjälpa. Och jag ska snart fara och lasta ett bur med hö så det blir till att dra på sig farsans Foppatofflor som är någorlunda mjuka och bita ihop!

Trav igår!
Monserad var 5a eller 6a tror jag gick riktigt bra sista 500 efter gallopen!
Källsjöpojken klarade pemieloppet också!
Jag och Maria satt i Damshoppen hela kvälen och det var väl ganska trevligt... Maria sålde program till daniel eller hans brorsa Sedin! Stoooort!

Aja nu ska jag smörja in mina fötter igen och sen blir det till att åka och lasta hö! Hane bra!

Min externa hårddisk är typ sönder!!! Panik Panik så det blir inga bilder :(

Frodo Bagger!

Först tänker jag be om ursäkt till mina alla läsare (hela typ 6 st:P) för mitt ojämna bloggande... Men detta har faktiskt en andledning och den är att min dator fortfarande är trasig, så det blir som inte att man sitter där hela kvällarna och bloggar i brist på annat att göra.

Frodo Bagger the one and only! var trea på bergsåker idag igen! han är för duktig tycker jag, blir ju bortskämd med alla dessa fina placeringar!
Men det var inte så att allt gick på räls direkt.
När jag hade tage ut och skulle sela på inför värmningen så upptäckte jag till min stora fasa att han hadde tappat en halv! sko! PANIK!!!!!!! Skriker och gormar lite åt morsan tills vi kommer fram till att det är nog bäst att köra han barfota fram. Enda problemet var att vi inte hade nå grejjer att ta av skorna med, skällde och gormade lite mer åt morsan så hon sprang iväg och letade efter skogrejjer! (ja jag vet att det är synd om min mamma) till slut så kom hon åter och Yes hon hade skogrejjor! selade av vagnen och drog av honom skorna! på med vagnen och ut i regnet och värmde, Frodo kändes bra(Han var pigg och guppade lite med rumpan till och med!)  men inte lika bra som på Dannero så funderade på att ta på han bootsen fram eftersom han ändå blev något lättare då vi drog av skorna, men då bootsen är grymmt tunga och troligen väger mer än vad skorna gjorde så sket vi i det! Jag hade inga stora förhoppningar direkt då banan var geggig och det inte alls är frodos melodi, ju hårdare ju bättre är det för han.
 
Ut i loppet! Jag som hade bestämmt mig för att inte skälla på allt och alla som var ivägen för mig i loppet hade lite bekymmer med en unge vars häst tyckte det var skitkul att gallopera framför Frodo! Förbannad som ett bi öppnade jag käften för att skrika åt hon att hon får väl för i helvettes jävlar se till att hålla ordning på hästjäveln! men kom då på att jag hade sagt åt mig själv innan att hålla käften så det enda som kom ut var lite tyst, men hur kör du som? och det tror jag inte enns hon hörde! Men jag tutade och körde och vips som det var så låg vi trea och det höll vi ända in i mål!
Men jag tror att han var lite trött för efter att dom hade hängt av checken så stog han typ å sov medans dom knäppte kort på den som hade vunnit osv..... Fan vad skönt med en snäll häst!

Då vi for väldigt tidigt så vet jag inte hur det gick för dom andra ekipagen från solänget. Det enda jag vet är:
Hults defekt, 3a.  Hults Raptor, diskad. Frodo, 3a. Barbie, näst sist. Exot, Sist!

Aja det var nog allt för mig idag! eller ett par dagar! :P
Cyaaaa!!!

 


Jag ska sluta svara i telefonen!

Som sagt jag ska sluta svara i telefonen!

Man åker näst intill alltid på arbete ifall det inte är Maria eller Cattiz som ringer.

Idag när jag och Maria satt på källan och väntade på att det skulle sluta regna ringde Marie Lindahl och frågade ifall jag kunde köra intervaller med Komet på lördag. visst tänkte jag, jag har väl inget annat för mig och det är väl kul att få köra shettis... men ändå?

Sen nu när jag sitter och tittar på tv så ringer telefonen och det står: Elisabeth Sandin?! Fan! Tänker jag nu har Acke komme lös och är på väg till stan! såg alla tidningsrubriker framför mig typ såhär: Galet Gotlandsruss skapade kaos i Centrum!

Men hon vill att jag skulle hjälpa Carro i helgen, visst jag hoppade inte av glädje men det är ju sammtidigt roligt att hjälpa till och dom extra hundringarna sitter ju inte helt fel i fickan...


Men i morgon blir det väl så att jag åker ut med Pappa på stallet eftersom moppejäveln är sönder! och hälsar på lite hos ulf arne påförmiddagen, skulle även gå inte till lisa för att se hur vi skulle lösa det med hur jag och Carro skulle göra.

Sen är det kurs! Johanna har dock för tillfället en prislapp på sitt huvud om hon inte kan få tummen ur arslet och fixa nån som kan vara på kursen istället för henne! Ja jag vet att jag är lite lättretad på det här med kurserna nu men det är ju inte helt utan andledning?!


Aja nu kommer Broschan hem med maten från max! *onyttigdag idag* Fast det är inte lika roligt när det var jag som fick betala!


Jag hade tråkigt igårnatt så satt och fipplade med lite bilder :D


 

redigerad snäärtisbild
©Anna Brandell

Omkörd av en Cyckel!

Ja nu är det officiellt! min moppe går nog fan sämst i stan, jag borde få pris eller nått.
Jag blev omkörd av en cyckel! iofs en sån där räääser cyckel men ändå!
Detta är alltså en Eu-moped som lagligt får gå 50km/h men för tillfället går 40...... eller 30 ifall det är lite uppför eller motvind!
Jag berättade detta nyss för Maria över msn och hennes svar blev: HAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAAAAA!

och jag har lite problems att ta mig ner till bergsåker med Frodo. Morsan har lovat att köra men hon är ju inte sådär jättehaj på att köra båda vägarna. men vi får se hur vi löser detta problem.. Mamma ställer ju självklart upp och kör båda vägarna ifall vi inte hittar nån hon kan dela resvägen med!

Jag var och släppte ut hästarna i morse.
Jävla svartenhelvette! han praktiskt taget massakerade min fot när han höll på och jävlades för att vi skulle gå förbi assars märr! Jag hatar ouppfostrade hingstar. Min personliga åsikt är att ifall dom är så stor som Svarten ska dom fan inte enns få släppa ur sig ett ljud när man går med dom. Hingsta sig kan dom göra i hagen!
Acke var jättepigg... och hmm... jag kanske egentligen inte ska prata om att svarten är ouppfostrad då min ponny var helt galen första biten ur stallet.... typ bockade och slog en hel serie när vi kom ut ur stallet vilket var ganska spännande då jag tog Acke och Jojje sammtidigt...:D man måste ju få lite spänning här i livet. Och jag får det faktiskt helldre av mitt gotlandsruss på 1.30 i mankhöjd än Svartens 1.65!

Svängde även in hos Ulf Arne innan jag for.... Måste ju kolla så snärtis bäbisen mår bra! sen åkta jag hem och sov!!


Aja pöss å kram gummibanan!

Lilla sjuka Thelma

Igårkväll fick jag reda på att vickans nya lilla föl har fått lunginflammation så jag och morsan åkte dit och hon mådde förhållandevis bra.
Dom skickade in prover på vickan för att se ifall hon hade gett Thelma dom antikroppar hon skulle ha och provet sa att det gjorde hon inte!
Charlie hade alltså bara tur som inte blev sjuk han med.
Så nu ska dom fara upp med Vickan och Thelma till umeå hästklinik där Thelma ska få nå blodplasma med antikroppar i eller nått sånt..

Men vi håller tummarna för att hon ska bli bra!


REGN!!!!

Äntligen regnar det! Och har gjort det typ halva natten och förhoppningsvis fortsätter det att regna ett tag till!

Det blev ingen beteshage gjort eftersom det regnade *suck* jag som hade kleve upp halv 6!
Men jag gick å la mig igen och har sovit fram tills nu 13:00! sköönt men hela dagen har ju typ gått :(

Och jag har fått lite problem hur jag ska ta mig till Berggsåker då pappa berättade igår att han hade nå jävla möte så han kunde inte fara, men funderar på att fråga brodern min... Han måste väl göra rätt för sig någon gång också:P

Aja nu ska glo lite på tv och prata med min fågel!
Hejdå!!

Sommarlov!

Fast bara på låtsas, alltså ska egentligen ha skola en vecka till men jag tänkte ta sommarlov nu! :D
Busigt värre va?

Idag for jag och Maria till skolan för att lämna en jävla faktura och maria skulle lämna några lunchlappar eller nått sånt.
Jag hatar våran rektor! blir så äcklad att jag vill spy när jag ser hon... kameltå! Kameltå! Ousch blää fyy!
Det hela slutade med att jag fick en jävla massa hemläxa med mig hem *suck*

Jag Kattis och Maria har byggt hage idag! eller ja en halv. resten gör vi i morgon innan vi släpper ut ponnysarna i morgon!
Självklart ska jag ha kameran med mig och så hoppas vi på lite bus!
Hmm på tal om det måste jag ladda över kort från när brorsan tog studenten från kameran så jag har några bilder kvar till i morgon!

I möra blir det te att kliva upp halv 6! fyfan!

Startlistorna har komme till Bergsåker! Frodo fick ett jättetufft lopp. Men vi kör på defensiven det kan vara bra för han att få ett lätt lopp också!

Här kommer några bilder på brorsan från studenten!


trött bakis och glad!   brosan och jonatan!    Brorsan, Hägga, Dennis


© Anna Brandell

Frodo och jag kom 3a!

Yeah! Frodo var jätteduktig och kom in på en tredjeplats efter Salve och Canelia.
Vi startade på 80 meters tilägg men var ikapp hon som stog 20 meter framför nästan direkt efter starten. sen så plockade vi 3 stycken i bortre kurvan och den sista tog vi vid 500 meters stolpen ungefär.
Då när jag sneglar i ögonvrån ser jag Salve komma med stormsteg! den hästen ser något mäktig ut när han är sådär nära.
Frodo ger allt han kan och försöker svara ut salve men då precis i utgången av sista kurvan så typ styper eller snubblar han så han får en kort galopp och Maria Jönsson och Salve spurtar undan till en trygg seger.
Efter halva upploppet kommer Canelia snabbt bakom och frodo som inte hunnit få upp farten än hade inte en chans att svara ut henne.
Men vi är jättenöjda ändå!

Sen att vi hatar dom som inte lär sig att kolla sig om när deras häst galloperar
*stackars lilla tjej*
Men vafan! jag har ju köpt min licens på Konsum så jag får gapa och skrika :P

Det går lite tungt just nu.


Jag sa till mig själv när jag startade den här bloggen att jag inte skulle bli en sådan som bara klagar över allting på min blogg men just nu kan jag bara inte låta bli!

Min dator är sönder! (därför min blogg har varit lite död på sista tiden)
Min moppe är sönder!
Min hand är sönder!
Mitt ben är sönder!
Min röst är sönder!
Min ponny är sönder!
Min gitarr håller på att gå sönder!
som ni förstår så går det ganska tungt just nu...

och till råga på det så skulle jag ringa till alla ungar på min kurs och säga att vi skulle ha avslutning på måndag istället för ï morgon eftersom alla är på Dannero. Men när jag får papperet med telefonnummer till alla visar det sig att det fattas en ungjävel! det enda jag nu vet om denna unge är att hon heter theresa! jahapp! vad gör man? hon har inget diplom och inget telfonnummer!
Jag skickar sms till marie... hon svarar inte... ringer till marie... hon svarar inte! svär en lång jävla ramsa och ringer till kattis istället... hon tyckte att det var nog lättare att försöka ragga andra ledare till kursen och ha den på söndag än att få tag på något telefonnummer till theresa! sagt och gjort så jag börjar med att ringa till Julia, hon svarar inte. Jag ringer till Mathilda, hon svarar inte.tankegången var typ denna (Vad i hela djävulens röv är det någon jävla svara inte i telefonen dag i dag eller?!) Ringde Johanna äntligen någon som svarade! men hon skulle fara och rida landsjöritten i morgon!
HELVETTE!

Men förhoppningsvis vänder min tur i morgon när jag och Frodo Bagger ska tävla!

Praktik!

Jag hade praktik igår hos Ulf Arne Johansson!
Selade ut en jävla massa hästar och sprang in och ut med massa häster från hagarna... sen körde jag Snärtis! vilken pärla han är när han får gå ute på nätterna.. nu orkar jag till och med hålla honom :D
Men Macy var inte lika trevlig, hon var som vanligt den första intervallen sen blev hon bara piggare och piggare och tyngre och tyngre och sista intervallen var det bara att hålla i sig! efter det så fodrade jag och gjorde kväll hos ulf arne.

sen gjorde jag och Maria Larsson klart vårat stall och sen for jag hem, var så trött att jag bara vill kräkas...

Och startlistorna till Frodos lopp har kommit! vilket drömlopp! men! alla lopp ska köras!




image24

Bara 6 hästar så ifall jag bara håller han på benen ska han väl få pengar tyck man:P

Aja eftersom våran kära lärare var sjuk dag så blir det en slappardag utan dess like, just nu sitter jag ute på altanen och typ halvsover! och hade inte planerat att kliva upp på ett bra tag!

Men ha det så bra alla som ids läsa!
pöss!


Latdag!

Jag torde nog vara en av världens lataste människor! Maria du ligger i lä!
Farsan skrek åt mig kl 8 i morse att nu fick jag väl för helvette kliva upp! satte mig upp i soffan och väntade tills han for, la mig sedan ner igen och sov till klockan 10:15 typ.. Ringde då och sjukanmälde mig (sa att jag hade migrän)
Det känns ganska patetiskt såhär i efterhand...
Sen har jag typ legat framför teven eller suttit vid datorn hela jävla dagen!

Linda och Julia kom och hälsa på och vi satt å surra en lite stund...
Sen åt jag middag och sen åkte vi ut till stallet... var ute och betade med Acke,,, vilan han har haft den senaste veckan börjar synas på magen tror jag...

Sen vet jag inte om min valck tror att han är hingst ibland :S Han håller på och "småpratar" med luddan hela tiden så fort hon är i närheten :P men det är ganska gulligt! Acke är in löööööv!

Är lite sur för att inte startlistorna till Dannero har komme ut på ponnytrav ifokus än!
Vill se! Vill se! Vill se!
Och tycker det var dåligt att dom inte kunde ringa till Mara när hennes lopp blev inställt så hon hade haft en chans att anmäla till nått annat lopp istället!

Sen tror jag att jag drömde nån skitkonstig dröm inatt där jag, Cattiz och Maria var inne i typ en skitstor godisaffär med massa snygga killar och några som var typ lite efter sig... :S jag kollade nog inte på godiset så mycket iaf ;)

Cya!

Hingstbete!

Tjohej!

Idag har vi varit och släppt småpojkarna på hingstbete och det gick jättebra! det gick på typ 5 minuter at lasta och dom stog stilla hela vägen till undrom! Jag hade självklart kameran med mig men tyvärr så blev inte bilderna så bra eftersom att tänkarn (jag själv) glömmde kolla så att alla inställningar var som dom skulle...

Sen åt jag och Maria från Max! supergott!

Körde Acke idag, jag vet inte riktigt vad jag ska säga om han... Han travade mycket bättre idag och var jättepigg, fast inte Glad pigg utan mer stressad pigg :S jag tror att han tränger undan lite det att han har ont för att han får överskottsenergi och då vill han springa men det gör ont = han blir stressad, men det är bara min teori.

Frodo Bagger anmäls till Dannero i morgon! Hoppas han får ett bra lopp så han har lite chans iaf, men går han som i snabbjobbet ska ju inte pengar vara ett problem tycker man.... Men alla lopp ska ju köras...

Aja här kommer lite bilder från betessläppet!


             

© Anna Brandell

Ojj några dagar sedan jag Bloggade nu!

Jahapp nu sitter man här igen.. Har nyss skickat iväg en jävla massa bilder till Ricky på Tulla, Valle och Stjärnan(Snärtis) Det är ju grymmt roligt att knäppa massa kort... men drygt som fan att Redigera dom och sen skicka iväg dom åt alla jävla håll...

Eftersom ja har ett minne som lätt går att jämmföra med en guldfisks så kommer jag typ inte ihåg så mycket av det jag har gjort dom senaste dagarna.

I torsdags körde Ulf Arne fort med Snärtis 1.42 i typ 500 meter! nytt rekord!
Och i Fredags var det trav...

Idag däremot så kommer jag ju ihåg litegrann iaf ;P
Ponnytrav på solänget! jag tog hand om ponnysarna i ponnystallet från början och värmde Exot, Kände mig jävligt tuff när jag satt och körde Shettis på banan! Sen selade jag ut dom andra och grejja på när dom skulle ut och värma och tävla, Johanna var jätteglad när hon kom in med Frodo och det var ju roligt! även om han bara va ute på en söndags promenad... men det är bra.. dom ska lära sig att vara ödmjuk, Vinna och grejja det kan dom göra sen:P
Sen värmde jag Hasselbos Comet en till shettis och kände mig återigen lika tuff som när jag värmde Exot,
Ändrade hans balans helt och Sanna körde nytt personligt rekord med honom!

Marias hästar gick bra dom med... inge pengar men Maria var nöjd ;)
Cattiz hade jag lite dålig koll på men Penni såg jag att hon gick bra och Pärlan hade fått e ntid och det var ju huvudsaken. Så Cattiz får fan lov att vara nöjd hon med, annars slår jag hon..

Aja det har inte hänt så mycket mer roligt idag...
Men i morgon bär det av mot Undrom med småhästarna! Spännande att se hur det går att få in dom i bure den här gången! Baha!

Aja hej hopp Gummisn*pp (blir dom arga om man skriver snopp här?)

image16



 

image17
© Anna Brandell

Bild 1, Snärtis och Ulf Arne
Bild 2, Valle och Ulf Arne




 


RSS 2.0