Dom sista ljuva åren

Eller ljuva är väl synd att säga för många.
Jag har nyss sett på uppdrag granskning för andra gången. Denna gång handlar det om äldreboendena runt om i sverige.
Det är inte ovanligt att dom gamla inte får komma utanför dörrarna på flera månader, även om dom kan gå och är förhållandevis fräscha! Vad Fan är det för jävla stil? Vad är det som gör att djurskyddet är strängare än lagarna om hur man ska behandla de äldre.
Detta är människorna som har byggt upp vårat sverige till det de är idag, och dom ska fan inte få gå ut i solen?
Skälig levnandsnivå är det dom äldre har rätt till. Vad fan är skälig levnadsnivå? Jag ser det som att dom får det som krävs för att dom ska överleva och inte något utöver det.
Ta lite pengar från politikerna och lägg det på dom gamla istället. Eller varför inte ungdomarna? lägg ner lite ungdomsgårdar istället, fan ungarna kan väl slå ihäl varandra på andra ställen.
Jag personligen tycker att samhället är på väg rakt åt helvette och fort går det. Vi har ungdommar utan någon form av ansvarskänsla och det enda dom gör är att slåss och kasta stenar på dom som vill hjälpa dom. Nej låt dom jävla idioterna slå ihäl varandra istället och lägg lite pengar på dom som förtjänar det.
Eller så kanske man ska uppmana alla på ålderdomshemmen att börja skjuta vilt omkring sig eller knivhotas och elda upp saker. Då kanske, men bara kanske lägger dom ner lite pengar på att pansionärerna ska lugna ner sig. Så gör dom ju med ungdommarna.
Nästan hälften av alla kvinnor dom bor på ålderdomshem äter diverse antideppressiva läkemedel, slutsatsen jag drar av det är att istället för att göra något åt att dom är deprimerade så proppar dom i dom massa mediciner så att ingen behöver  bry sig.
Dom använder också lugnande mediciner på dom demenssjuka som blir oroliga istället för att göra dom sällskap i 10 minuter. Nej fy fan. JAg blir uppriktigt elak!
Sen går det inte att klandra personalen efter som att dom är kraftigt underbemannade och knappt har tid att hålla dom gamla vid liv.
Men invandrare, utvecklingsstörda och diverse andra får kontaktpersoner som hjälper dom att hitta på olika aktiviteter. Någon sådan lösning måste ju gå att finna för dom äldre också? Eller är det så jävligt att det inte är någon som bryr sig bortsett från dom anhöriga.


Nej något måste göras här, som på så många andra ställen. Det käns lite förjävligt att sitta här och blogga om det samtidigt som man vet att det finns nog inte något man kan göra för att ändra på situationen. Sen om jag skulle försöka ändra på allt jag tycker är fel här i samhället så skulle jag få jobba ihäl mig.

http://svtplay.se/t/103535/uppdrag_granskning

So Long Suckers!

Kommentarer
Postat av: Cattiz

Man tjänar mer på att kasta pengarna på ungarna som inte tar sitt ansvar här i livet istället för de som väntar eller är på väg till dödsbädden. Det är förjävla tragiskt. Ska vi bilda ett parti som tar tag i denna fråga? :p

2009-05-07 @ 23:31:05
URL: http://cattizstattin.blogg.se/
Postat av: maria

Denna fråga drivs ju, men alldeles för få har riktigt tagit tag i det.. Alla skiter i de som liks "ska dö".. de kan ha 10 år kvar att leva när de hamnar på hem, kanske för att det inte riktigt klarar av att tvätta o laga mat själva. Men resten kan dom, de ska inte vara som djur i en bur. där de får gammal mat, inte ens en promenad och inget besök. Ingen som kan sitta ner och lyssna, utan personalen är som robotar som kommer med medicin och mat som vi inte ens skulle ge till grisar!

De äldre kan vara så "borta" i huvudet utan att vilja de och kanske egentligen inte alls vill hamna på hem de läggs inga pengar på, men ungdomar, som medvetet knarkar bort hjärnan och blir helt borta, dom hjälper vi med en jävla massa pengar.. Och då är de ungdomar, som aldrig i hela sitt liv tjänat en jävla krona! man borde ju fan få förtjäna ihop något vettigt i livet innan man hjälper dessa idioter! Annars kan man hjälpa de äldre!!! man blir arg!

2009-05-08 @ 07:46:59
URL: http://mariasoderstrom.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0