Varadero Grass

Ja namnet Varadero Grass säger säkert inte er något och det gjorde det inte mig heller för några timmar sedan!
Jag kom ut till solänget, satt och surrade med Cattiz när det kommer ett bur och bil, en tjej hoppar ur och frågar vart närmaste veterinär finns? Vah tänker man juh vafan ska dom med vet till nu? kan dom inte beställa tid på kliniken eller? Då berättar tjejen som vi för övrigt inte fick något namn på, att dom har åkt ner från Gävle upp timm Umeå för att köpa denna fina häst, Dom lastade och åkte. Efter bara några mil så dundrar det ordenligt i buret och då hänger han över mittbalken med ena frambenet!
Han hann tydligen med att hänga över det mesta i det hästburet innan dom kom fram till solänget, då låg han i transporten med benen åt alla håll!

Dom fick iaf till slut tag på veterinären men vi tänkte att vi måste ju få ut hästen ur buret så dom backade släpet mot stalldörrarna och så fällde vi ner luckan och till slut så kravlade han sig ut själv! hoppandes på tre ben men ut kom han!

Veterinären kom efter en liten stund och tittade på hästen. Hon tyckte inte att den var så dålig att den skulle avlivas men det var tydligen ingen som ville ha honom! förra ägarna tyckte det var FÖR LÅNGT!!! mellan umeå och örnsköldsvik?! Helt sjukt! då är hästen inte mycket värd i den personens ögon! och dom som kom med hästen ville inte ha den för dom trodde att det inte gick att få på honom på en transport igen! så då var det ju bara ett alternativ kvar.

Jag och Cattiz hjälpte veterinären att ta bort honom! Det var en sak att se själva hästen dö, men det värsta var nog innan vi enns hade stuckit han med en kanyl då han som bara försvann mitt framför våra ögon, precis som han förstod! Uscha!
Men det hela gick faktiskt väldigt smärtfrtitt, vi gick bortanför banisarnas parkering och gav honom lugnande medans han fick äta gräs! sen när han var så pass full att han inte ville äta så gav hon honom överdosen och han föll ihop nästan innan hon dra ur sprutan.
Men det jag tycker att det var förjävligt eftersom att hästen inte enns var lite halt när vi gick bort med honom! han var pigg och gick med öronen framåt! snacka om häst som dog i onödan! Men egentligen, ifall man ska rädda alla som går till slakt utan att vara skadad så får man bygga ett jääävligt stort stall och ha väääldigt mycket pengar!

Inte ens ett tack fick vi! utom av veterinären då! Dålig stil tycker jag!


så här såg han ut, Mycket fin häst!
Men han är långt borta där han inte har ont nu!

Kommentarer
Postat av: bea

men vad sjukt, vad är de för fel på folk egentligen?! Bra gjort av er iaf

2008-08-30 @ 13:47:33
URL: http://beatriceanderss.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0